כל מה שצריך לדעת על מאפי גבינות שטוחים
לכל תרבות יש המאפה השטוח האופייני לה – חצ'פורי, סמבוסק, בורקיטס או קלצונה – מאפי גבינות ממולאים פשטו בעולם כולו, ולא בכדי! מדובר במאפים ריחניים ושטוחים ממולאים כל טוב. מה הסודד למאפה מוצלח? צפו במדריך המלא של רון יוחננוב
במאפים גבינות, בבחירת הגבינות טמון הקסם: כל גבינה תשפיע אחרת על המאפה ותיתן לו את הטעם הייחודי לו. הפעם נלמד אתכם להכין קלצונה וחצ'פורי מבצק אחד – בצק שמרים נפלא שיש בו חלב וחמאה ויתאים לכל מאפה שטוח שתחפצו בו. רון ילמד אתכם איך להכין את הצורות הקלאסיות של המאפה האיטלקי ושל חברו הגיאורגי וגם יסביר באלו גבינות כדאי להשתמש.
קלצונה
ויוה איטליה! האיטלקים הם אלו שלימדו אותנו לאהוב בצק עם גבינה, אבל עכשיו כבר אפשר להתקדם מהפיצה הקלאסית ולהכין קלצונה! קלצונה הוא מאפה שטוח ממולא גבינות, מעין פיצה מקופלת אם תרצו. רון ממלא אותה באנטיפסטי עשיר, גבינה בולגרית, גבינת קשקבל מגוררת וגם טריו פתיתים שיעניק לכל העסק ביס הגון של גבינות נמסות וטעימות. סגירה מושלמת לצורת ירח בעזרת האצבעות, והופ, יש לכם ארוחת ערב מושלמת לכל המשפחה!
למתכון המלא לחצו כאן >חצ'פורי
אצ'רולי חצ'פורי, השם מסובך אבל הטעם פשוט – גן עדן! מעדן גיאורגי ממולא גבינות, עם ביצת עין מעליו וגם חתיכת חמאה שנמסה מעל כל זה. אף פעם לא דמיינו להכין את זה לבד בבית, אבל אז הגיע רון יוחננוב וגילה לנו שזה דווקא ממש פשוט. הבצק אותו בצק, ורק המילוי והצורה משתנים. הפעם נכנסים כאן חמד ובולגרית שנותנים מליחות ויציבות, ובדקות האחרונות של האפייה מצטרף אליהם גם חלמון לעוד כמה דקות בתנור. הכי כיף? לקחת מזלג ולערבב הכל יחד, החלמון יחד עם הגבינות הנמסות ואז לטרוף הכל בהנאה בארבע ביסים.
למתכון המלא לחצו כאן >זהו, מבחינתנו הפכתם לאלופים באפייה! למדתם להכין מאפים מהעולם כולו, שיגרמו לכולם לעוף עליכם! מי ידע שאנחנו יכולים להכין אותם בבית בקלי קלות? מדובר במידע מרעיש, שמחייב אותנו ואתכם לרוץ למטבח. מוכנים? רוץ!