טבלת המרת מידות ומשקלים של השף הלבן
נכנסים לפאניקה כאשר מידות המצרכים מצוינות בגרם/מ"ל ולא בנפחי הכלים שאתם רגילים לעבוד איתם? אין סיבה לדאגה – השף הלבן כאן בשבילכם עם לוח המרת מידות, משקלים ונפחים המפורט ביותר. קדימה, למטבח!
חומרים יבשים
המרת קמח
כפית = 3 גרם
כף = 10 גרם
כוס = 140 גרם
המרת קקאו
כפית = 3 גרם
כף = 10 גרם
כוס = 140 גרם
המרת אבקת אפייה
כפית = 3 גרם
כף = 8 גרם
שקית = 10 גרם
המרת סודה לשתייה
כפית = 3 גרם
כף = 8 גרם
שקית = 10 גרם
המרת אבקת סוכר
כף = 8 גרם
כוס = 120 גרם
המרת קורנפלור
כף = 10 גרם
כוס = 140 גרם
סוכר וניל
כפית = 3 גרם
כף = 10 גרם
כוס = 140 גרם
המרת סוכר לבן
כפית = 4 גרם
כף = 12 גרם
כוס = 200 גרם
המרת סוכר חום
כפית = 5 גרם
כף = 15 גרם
כוס = 240 גרם
המרת מלח
כפית = 6 גרם
כף = 20 גרם
כוס = 250 גרם
המרת אינסטנט פודינג וניל
כף = 10 גרם
חבילה סטנדרטית = 80 גרם
המרת אורז
כוס = 140 גרם
שקדים ואגוזים
קצוצים: כוס = 100 גרם
טחונים: כוס = 85 גרם
המרת קוקוס
כוס = 100 גרם
המרת פירורי עוגיות/ביסקוויטים
כוס = 110 גרם
המרת סולת
כף = 10 גרם
כוס = 200 גרם
המרת שיבולת שועל
כוס = 100 גרם
המרת אבקת ג'לטין
כפית = 5 גרם
שקית = 14 גרם
המרת שוקולד צ'יפס
כוס = 200 גרם
המרת שמרים
כף שמרים יבשים = 10 גרם
קוביית שמרים טריים = 50 גרם
מצרכים רטובים
המרת שמן
כוס = 200 גרם
המרת דבש
כפית = 7 גרם
כף = 20 גרם
כוס = 340 גרם
המרת סילאן
כפית = 7 גרם
כף = 20 גרם
כוס = 340 גרם
המרת שמנת מתוקה
כוס = 240 גרם
מיכל = 250 גרם
המרת חלב
כף = 15 מ"ל
כוס = 240 מ"ל
המרת יוגורט
גביע סטנדרטי = 200 מ"ל
המרת שמנת חמוצה
מיכל סטנדרטי = 200 מ"ל
המרת מיץ תפוזים/לימון
כוס = 240 מ"ל
המרת טחינה גולמית
כוס = 240 גרם
המרת ריבה
כוס = 330 גרם
המרת חמאה בשמן
200 ג' חמאה = 1 כוס שמן
המרת ביצים
ביצה L – 65 גרם ומעלה
ביצה M – 55-60 גרם
ביצה S – 50 גרם
חלבון – 40 גרם בממוצע (תלוי בגודל הביצה)
חלמון – 20 גרם בממוצע (תלוי בגודל הביצה)
מידות אוניברסאלית
כוס = 240 מ"ל
¾ כוס = 180 מ"ל
2/3 כוס = 160 מ"ל
1/2 כוס = 12
1/3 כוס = 80 מ"ל
¼ כוס = 60 מ"ל
כף = 15 מ"ל
כפית = 3 מ"ל
נתקלתם במידה במתכון שאתם לא בטוחים מה הנפח המתאים לה ולא מצאתם את התשובה כאן בטבלה? השף כאן בשבילכם! צרו איתנו קשר דרך הצ'אט באתר או בפייס ונשמח לתת את התשובה המדויקת ביותר (: