הקינוח המושלם לארוחת החג
בואו נודה על האמת: לפעמים ארוחת חג השבועות היא רק תירוץ לקינוח שמגיע אחריה. עוגת גבינה חגיגית? אנחנו מפנים את השולחן! עוגת שוקולד מושחתת? תחתכו לנו שתי פרוסות, בבקשה! קינוחי כוסות ממכרים בטעמים השמורים רק לחג המיוחד? כן, בבקשה! לקראת החג הכי חלבי וטעים בשנה, הינה כמה רעיונות לקינוחים מושלמים שישתלבו נפלא עם האווירה הכיפית שבשולחן, מהקינוח ה"כבד" ביותר ועד לקליל והפשוט ביותר.

מתחילים בקליל: מייפל, שוקולד ועוגת שמרים מפנקת
לפעמים כל מה שמתחשק לנו אחרי הארוחה הגדולה זה קינוח קטן ומנצח – הכנת עוגת שמרים שתמיד הולכת טוב, חיפוש מתכון לעוגת שוקולד חגיגית או אפיית עוגה בחושה שאתם אוהבים זו בדיוק הדרך לסיים ארוחה טעימה, בקליל!
כשמכינים עוגת מייפל כהלכתה וכשמשקיעים בבצק של עוגת השמרים, גם הקינוח הפשוט ביותר הופך לחגיגה של ממש! אם אתם מחפשים מתכונים לשבועות שיהיו קלילים יחסית ולא עמוסים בים של גבינה וקרם – היצמדו לבסיס ושדרגו אותו עם הרבה יצירתיות. כך למשל תוכלו להכין עוגת מייפל רכה ועסיסית, ולקשט את חלקה העליון עם פרחי מאכל קטנים וקיציים או עם שכבת קרם קטיפתית. תוכלו גם להכפיל כמויות (כי כנראה שהעוגה הטעימה שלכם תתחסל במהירות בכל מקרה) ולהכין את העוגה בתבנית קוגלהוף גדולה ולהשקיע בכלי הגשה חגיגי.
בראוניז שוקולדיים מטריפים זו דרך נהדרת נוספת לסיים ארוחת חג טובה, ולהכין בלילה גדולה אליה ישובצו תוספות שונות – מסקרפונה, שוקולד צ'יפס, אגוזים גרוסים, שברי שוקולד לבן או נוטלה. בהגשה פשוט פרסו את הבראוניז לריבועים והגישו למרכז השולחן.
עם קלסיקה לא מתווכחים: עוגת גבינה
כל מי שלא הכין עוגת גבינה לחג השבועות – כאילו לא חגג כלל! טוב, זו אמרה שאנחנו המצאנו הרגע, אבל תודו שיש בה מן האמת. יש משהו בעוגת גבינה אוורירית וקטיפתית שהוא פשוט התגשמות כל החלומות כולם, והעובדה שהטעמים שלה קלסיים, אלגנטיים ו"נקיים", תוכלו להכין אותה בגרסתה האפויה והמוכרת או לשדרג בשלל דרכים, כמו הכנת עוגת גבינה באסקית, עוגת גבינה עם שוקולד שמגישים לצד תלוליות קצפת ושכבת קקאו, עוגת קרם ברולה עם גבינה או עוגת גבינה עם תוספות משמחות, כמו עוגה בטעמים לימוניים, עם אלפחורס, עוגיות אוראו, לוטוס, פירות יער ושוקולד לבן או עוגת גבינה בסגנון בנופי פאי, הקינוח ההודי המפורסם. גם תפוחים ישתלבו כאן מעולה, וגם קוקוס, יוגורט, ריקוטה ושקדים, משמשים, קרמל מלוח ובייגלה – ובאמת השמיים הם הגבול (הטעים) כשמדובר בלבן הלבן הזה.
ביסקוויטים פינת טירמיסו: כל הטעמים לקינוח המושלם
קינוחים לשבועות משלבים בתוכם פעמים רבות ביסקוויטים, עוגיות בישקוטי או שלל עוגיות מסוגים שונים – ואפשר לגמרי להבין מדוע. השילוב בין הקראנצ' של הביסקוויט לבין הקטיפתיות של הטעמים החלביים זה פשוט משהו שאי אפשר לעמוד בפניו, ולכן גם אם תבחרו להכין עוגת ביסקוויטים קלסית או טירמיסו איטלקי כהלכתו – צפויה לכם ולאורחים שלכם חגיגה מענגת של טעמים. רוצים לגוון את הקלסיקה האהובה? הוסיפו טעמי קפה לבלילת הגבינה ורקחו עוגת ביסקוויטים-קפה מושלמת, השתמשו בחיתוכי פירות עדינים או מרוסקים שישמחו את העוגה שלכם וישוו לה מראה וטעמים קיציים, כמו מנגו, פירות יער קפואים, בננה ותותים עם ריקוטה. רוצים מושחת וחגיגי יותר? הכינו שכבות פריכות של ביסקוויטים המשולבים עם שברי אוריאו, קרם שמנת ושוקולד מומס, ריבת חלב בסגנון אלפחורס או הכינו טירמיסו נוטלה מפנק.
פינוק גדול בכוס קטנה: קינוחי כוסות
קינוחי כוסות זו הדרך הבטוחה לומר לעולם: אנחנו אוהבים לארח, ואנחנו אוהבים לשמח! יש לפעמים טעמים שנחמד יותר לאכול כשהם מגיעים בביסים קטנים, וזה בדיוק מה שקורה כשמכינים קינוח בכוסות. היתרון הנוסף הוא שתוכלו להכין כמה סוגי קינוחים ופשוט להגיש יפה למרכז השולחן ולהניח לאורחים להתענג על שלל הטעמים. אז מה בתפריט? אתם בוחרים (וזה לא יהיה קל)! תוכלו להכין קרם ברולה צרפתי קלסי, תלוליות של קרם מסקרפונה, שוקולד מתוק ושברי עוגיות עם אספרסו מריר ונהדר, שכבות של קרם פרש עם לימון, לשלב בין פרוסות תותים, פיסטוקים מרוסקים ושוקולד לבן שעוטף את הכול, להכין מוס יוגורט וריבת חלב ואפילו מלבי עם פירות טרופיים – לא משנה מה תבחרו להכין, ההתאהבות מובטחת!
