הכינותי לבדי: זו הדרך להעניק לילדיכם ביטחון ועצמאות
כמה פעמים שמעתם את הילדים דורשים "אני לבד!", וכמה פעמים תהיתם מה יישאר מהמטבח אחרי שהם יבלו בו ויכינו לעצמם משהו לאכול? השאלה החשובה יותר היא איך נדע שמה שהיא מכינים בעצמם באמת מזין? במסגרת פרויקט "בית בריא", המשותף ל-ynet ותנובה, תמרה אהרוני וגלית שניר, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת תנובה, מסבירות איך משלבים את הילדים במטבח בצורה שמיטיבה עם כולם ומוסיפות מתכון לקסדייה מקסיקנית עם גבינה, שגם ההורים ישמחו לטעום ממנו
הילדים הודיעו לכם שהם מכינים את ארוחת הערב היום? תירגעו, הכל בסדר. נכון, יש מצב שתהיה מהפכה במטבח, שיהיה לכלוך ואלי אפילו כיור שעולה על גדותיו עם כלים, אבל בשורה התחתונה מדובר בתהליך שיכול להועיל מאוד לילדים.
"למרות המהפכה והלכלוך שיכולים להיות במטבח, אל תוותרו על שיתוף הילדים בהכנת האוכל כי יש לזה לא מעט יתרונות", מסבירה גלית שניר, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת תנובה. "זאת אחת השיטות היעילות והמהנות לעזור לילדים להתנסות במאכלים חדשים, כאלה שלא טעמו או שהם נמנעים מהם. זה יגביר את תחושת העצמאות והמסוגלות שלהם וזאת ההזדמנות גם ללמד אותם דברים חדשים על מה שהם אוכלים: שבירקות ופירות יש ויטמינים שמחזקים את הגוף ומונעים מחלות, שבמוצרי חלב, כמו גבינות ויוגורט יש חלבון שמסייע לשובע ואפשר אפילו ללמד חשבון דרך הסבר על מספרים וכמויות במתכון.
קסדייה גבינה
אופן ההכנה:
-
בקערית מערבבים את השמן והשום הכתוש.
-
מורחים את הטורטיות בצדן האחד בתערובת השמן והשום.
-
מניחים פרוסת גבינה צהובה על חצייה השמאלי של כל טורטייה, ממליחים ומפלפלים.
-
מקפלים את הטורטייה לחצי עיגול.
-
מחממים מחבת גדולה.
-
כשהמחבת חמה קולים בה את הקסדיות כ-2-3 דקות מכל צד, עד שהן זהובות והגבינה בפנים מותכת.
-
מומלץ להגיש אותן לצד יוגורט, גוואקמולי, וסלסלה
-
אפשר לשדרג את המילוי עם תוספות שאוהבים – עגבניות שרי, שעועית, חסה פריכה ועוד.