בלי להחסיר חלבון: מתכון ל"שניצל" גבינות וירקות - השף הלבן

בלי להחסיר חלבון: מתכון ל"שניצל" גבינות וירקות

הרבה הורים חוששים שהילד שלהם, שהחליט להיות צמחוני, יפתח חסרים תזונתיים, אבל תזונה צמחונית יכולה להיות מאוזנת – איך? הנה דוגמה למתכון עשיר בחלבון של "שניצל" גבינות וירקות שהילדים יאהבו, וגם ההורים. תמרה אהרוני וגלית שניר, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת תנובה, מסבירות מה ואיך עושים, במסגרת פרויקט "בית בריא" המשותף ל-ynet ותנובה

מאת: עורך השף הלבן

טרנד הצמחונות הוא כבר מזמן לא טרנד אלא משהו שנמצא כאן כדי להישאר, בעיקר אחרי השנה וחצי האחרונות בהן משפחות רבות החליטו להפחית את צריכת הבשר. אבל מה קורה כשאחד הילדים בבית מחליט להפוך להיות צמחוני ולוותר לחלוטין על בשר, איך מתמודדים עם זה? איך אנחנו כהורים יכולים להיות בטוחים שהוא מקבל את כל מה שהוא זקוק כדי לגדול?
"הרבה הורים חוששים שילד צמחוני יפתח חסרים תזונתיים, אבל תזונה צמחונית יכולה להיות מאוזנת וללא שום חסרים", מסבירה גלית שניר, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת תנובה, עם טיפים לתזונה צמחונית נכונה לילדים.

אז על מה צריך להקפיד?

השלמה של חלבון, ומספר ויטמינים שיש בכמות גדולה בבשר, כמו ויטמין B12, ברזל ואבץ.

מאיפה נקבל אותם?

חלבונים נמצאים בביצים וקטניות, וגם במוצרי שחלב עשירים בחלבון באופן טבעי. גבינות, יוגורט ובכלל מוצרי חלב הם מקור עשיר לחלבון זמין וטעים לתפריט הצמחוני. גם ויטמין B12 שקיים רק במזונות מהחי ניתן למצוא במוצרי חלב השונים ובביצים.
ברזל נקבל מקטניות, כמו עדשים, שעועית לבנה ועוד, אגוזים למיניהם וגם מטחינה מלאה וירקות ירוקים. אבץ נמצא במיוחד בביצים, אגוזים וגרעיני דלעת ובקטניות וגם במוצרי חלב.
עכשיו הגיע שלב היישום – אל תמרה אהרוני, בלוגרית אוכל ומתכונאית, הצטרף דורי הופמן (9), צמחוני, ויחד הם הכינו, במטבח של "בית בריא", הפרויקט המשותף ל-ynet תנובה, שניצל קצת אחר, העשוי מגבינות והרבה ירקות.

"שניצל" גבינות וירקות

זה השם שנתנו ילדיה של תמרה למנה שהיא פתרון מצוין להשלמת החלבון אצל ילדים צמחונים.

המרכיבים:

קופסת שימורים תירס, מסוננת מנוזלים
1 ביצה
3 כפות שמן זית
1/2 כוס פולנטה (קמח תירס)
1/2 כוס קמח כוסמין
50 גרם גבינ מלוחה 5%
100 גרם פתיתי גבינה צהובה
1 שן שום קטנה כתושה
מלח
פלפל שחור
1/2 כוס כרובית מאודה
1/2 כוס זוקיני, חתוך לקוביות קטניות
לציפוי:
3/4 כוס פירורי לחם
4 כפות שומשום
1/2 כוס גבינה צהובה/ פרמזן מגוררת
מעט שמן זית
למטבל:
1 גביע (200 גרם) יוגורט 1.5% שומן
1/2 כפית שמן זית
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. טוחנים מחצית מכמות התירס למחית חלקה ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את יתרת המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  3. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר להתייצבות.
  4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומורחים עליה מעט שמן זית.
  5. בצלחת עמוקה מערבבים את פירורי הלחם והשומשום.
  6. בידיים רטובות יוצרים מהתערובת שניצלים שמנמנים ופחוסים.
  7. מצפים את השניצלים בפירורי לחם ומעבירים לתבנית.
  8. מזלפים על השניצלים מעט שמן זית (זה חשוב כדי שפירורי הלחם לא ישרפו באפייה).
  9. אופים כ-25-30 דקות עד שהשניצלים זהובים
  10. הכנת המטבל: בקערה מערבבים את מרכיבי המטבל, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

הערות ושדרוגים:

  • מי שמעדיף יכול לטגן את השניצלים במקום לאפות.
  • לגרסת "נאגטס" פשוט הכינו מהתערובת שניצלונים קטנים יותר, והקטינו את זמן האפייה לכ-15 דקות.
  • אפשר לשדרג את המטבל ולהוסיף לו שום כתוש, עירית קצוצה או כל תוספת אחרת שאוהבים.

מתכונים נוספים שכדאי לטעום