באים קליל: קינוחים שלא חייבים גלוטן
בימינו, ניתן למצוא תחליפים הולמים לכל כך הרבה מאכלים, כך שאין סיבה שאנשים שנמנעים מגלוטן לא יוכלו ליהנות מכל הקינוחים המוכרים והאהובים, בטעמים נפלאים ועם מרקם נהדר.

בין אם אתם צליאקים, מעוניינים להפחית בגלוטן, או שאתם עומדים לארח מישהו עם צליאק, כדאי שתדעו איך מכינים קינוחים ללא גלוטן. ז'אנר קינוחים אלו הולך וצובר תאוצה וניתן להכין גרסאות לקינוחים מוכרים וידועים ללא גלוטן, מבלי מאמץ רב ועם שימוש בתחליפים הולמים.
בימינו, ניתן למצוא תחליפים הולמים לכל כך הרבה מאכלים, כך שאין סיבה שאנשים שנמנעים מגלוטן לא יוכלו ליהנות מכל הקינוחים המוכרים והאהובים, בטעמים נפלאים ועם מרקם נהדר.
קינוחים שוקולדיים
קינוחים שוקולדיים ללא גלוטן הם אחת האפשרויות הנפלאות. קינוחי שוקולד ללא קמח יוצרים גרסאות דחוסות ואקסטרה שוקולדיות לכל עוגה. ניתן להכין עוגת סופלה שוקולד, עוגות בחושות כמו עוגת שוקולד בחושה עשירה. ניתן להכין גם בראוניז ללא גלוטן ולקבל עוגה במרקם דחוס במיוחד עם טעמים עמוקים ועשירים.
אפשרות נפלאה נוספת היא הכנת עוגת פאדג' עם טעמים שוקולדיים עשירים במיוחד. עוגת פאדג' מבוססת על קציפת ביצים בשילוב סוכר. לאחר מכן ממיסים שוקולד מריר, מומלץ שזה יהיה שוקולד מריר איכותי כדי ליהנות ממקסימום טעמים. מאחדים בין הבלילות ויוצרים תנועות קיפול עדינות כדי לשמור על מרקם לח המאפיין עוגה זו.
קינוחים מבוססי פירות
קינוחים מבוססי פירות הם אופציה נפלאה לאלו שנמנעים מגלוטן ורוצים עדיין ליהנות מקינוחים מתקתקים וטעימים בסיום הארוחה. יש המון אפשרויות המבוססות על פירות ועל סוכרים טבעיים, כך שהבחירה בקינוחים אלו היא בריאה במיוחד. הינה מספר אפשרויות מצוינות:
- פונדו – בין המנות האחרונות החביבות המבוססות על פירות תוכלו להכין גרסה בריאה וקלילה כמו שוקולד מומס ולבחור בקינוח בסגנון פונדו, עם פירות כמו תותים, בננות ואפרסקים.
- פודינג צ'יה הוא אופציה לקינוח קליל וכיפי עם מגוון תוספות פירותיות, אגוזים, סירופים מתוקים ועוד.
- אחת מהעוגות המלכותיות והחגיגיות ביותר שניתן להכין לאירוח היא עוגת הפבלובה. עם שכבת מרנג חיצונית ושכבה רכה במרקם דמוי מרשמלו. מעל לשתי שכבות אלו מעטרת שכבת קצפת ופירות טריים. מדובר בקינוח קליל, אלגנטי ומושלם לאירועים מיוחדים.
- אופציה נפלאה נוספת היא הכנת קראמבל ללא גלוטן בשילוב פירות טריים. כדי להכין את הקראמבל השתמשו בשיבולת שועל ללא גלוטן, או באגוזים וזרעים כציפוי הקראמבל. בחרו את הפירות העונתיים האהובים עליכם כמו תפוחים, פירות יער, אפרסקים או כל מה שתרצו. ניתן להכין את הפירות בסיר עם קצת סוכר ותבלינים עד להזהבה.
- אחת העוגיות המפורסמות והטעימות ביותר היא נטולת גלוטן באופן טבעי- זו היא עוגיית המקרון. העוגיות המתוקות והלעיסות האלה, עשויות מחלב מרוכז, ממותק וחלבוני ביצה. ניתן להכין עוגיות מקרון במגוון טעמים וביניהם טעמי קוקוס וטעמי פיסטוק וליהנות מהצבע הירוק המהפנט.
קינוחים קרמים וגבינתיים
ניתן להכין עוגת גבינה מסורתית ללא גלוטן וליהנות מקינוח טעים במיוחד. כדי להצליח כדאי להכין גרסה נטולת גלוטן באמצעות שימוש בעוגייה נטולת גלוטן שתהווה את שכבת הבסיס. ניתן אף להכין עוגת גבינה פירורים בשימוש באגוזים מעורבבים עם סוכר וחמאה מומסת כתחליף מושלם לצליאקים.
קינוח נהדר נוסף בעל יוקרה ומתאים לאירוח הוא קרם ברולה. הקינוח הצרפתי המפורסם עם שכבת סוכר מקורמל מעל הקרם העדין והקטיפתי בטעם וניל. עם מספר מצרכים כמו שמנת מתוקה, מקל וניל, סוכר וחלמונים תוכלו להכין בקלות במטבח הביתי קינוח מרהיב ומיוחד. ניתן גם להכין גרסה מעט ייחודית יותר אשר פחות מוכרת בארץ והיא בעלת טעמים מעושנים הנקראת קרם קטלן ומגיעה אלינו כקינוח מסורתי מברצלונה.
עוגות בחושות
השאלה הכי מרכזית כשחושבים על קינוחים ללא גלוטן, היא האם ניתן להכין עוגות בחושות ללא שימוש בקמח? התשובה היא כן. שימוש בקמח שקדים הוא אופציה נפלאה לעוגות ועוגיות כדי להצליח להכין את העוגות המוכרות והידועות כמו עוגת מייפל, עוגת אגוזים, עוגת קפה וכל אופציה אחרת שעולה על דעתכם לפי הטעם האישי. ניתן להשתמש בקמח תמי כתחליף נוסף לקמח הרגיל עבור כל העוגות והעוגיות.
לסיכום, כתבה זו נועדה להמחיש עד כמה יכולים אנשים הנמנעים מגלוטן להמשיך ליהנות ממגוון קינוחים מבלי להתפשר. מעבר לכך, אלו הנמצאים בתהליך ירידה במשקל או מעוניינים להפחית קלוריות, עשויים להפיק אף הם מהמתכונים המצוינים בכתבה זו. זכרו כי ישנם שלל תחליפים איכותיים שניתן להשתמש בהם כדי לשמור על המרקם המותאם לכל מתכון.
