ארוחות ערב שילדים פשוט אוהבים – ככה מכינים
קבלו אותם על מגש כסף – רעיונות קלילים שמתאימים להכנה עם הילדים

לפעמים אני מסתכלת על הבן שלי, אורי, אוכל את ארוחת הערב שהכנתי, ומרגישה שבלי שליטה מתפשט חיוך על השפתיים שלי. בתוך כל הבלגן של היום-יום, הריצות והלחץ, יש משהו כמעט קסום בדקות האלה כשאנחנו יושבים יחד. הידיים הקטנות שלו שאוחזות במזלג, העיניים שנדלקות כשהוא רואה מאכל אהוב וכן – גם פרצוף עקום, אם הצעתי ירק חדש שהוא לא אוהב – אלו רגעים שאני אוספת כמו אוצרות קטנים.
הדודות אומרות שאין אושר גדול יותר מלהאכיל את מי שאתה אוהב, ואני מבינה למה. זה לא רק על האוכל – זה על הקשר בינינו, ועל הדרך שבה אני מעבירה להם אהבה דרך צלחת מלאה. גם כשאני עייפה וחולמת כבר להימרח על הספה, וגם כשהמטבח הופך לשדה קרב אחרי הארוחה, אני יודעת שאלה הן הרגשות והזיכרונות שהילד שלי ייקח איתו לנצח. אין דבר יותר פשוט ויותר עמוק מזה.
אבל לצד כל ההתרגשות, חשוב לי להבהיר: הגישה שלי לארוחות ערב היא כזו ש"זורמת" עם מצב הרוח והמצרכים במקרר, שיש באותו הרגע – אני בעד ארוחות קלילות, זריזות ופשוטות.
יש לכם הרבה קוטג', שאתם רוצים לנצל בזמן?
קוטג' יכול להיות נהדר בעצמו, אבל הוא גם בסיס למגוון ארוחות ערב טעימות
- לביבות קוטג' – אני תמיד אעדיף להכין ארוחה ממרכיבים שיש בבית, אז לצד הקוטג', כשיש לי ירקות עייפים כמו קישוא, כרובית, גזר או תפוח אדמה, אני אוהבת להכין מהם לביבות. ביצה אחת, 3 כפות קמח, 2 כפות קוטג', כפית אבקת אפייה וירק כלשהו שאני מגררת – וכל ירק כמעט משתלב נפלא (אם בחרתם בקישוא, סחטו ממנו את הנוזלים לתוצאה מוצלחת). את הלביבות אני מכינה על תרסיס שמן זית.
- בורקס גבינות מבצק מוכן – תוכלו לבחור בין בצק פילו, בצק עלים או בצק לבורקיטס. עבור המילוי מוסיפים לקוטג' בולגרית ומוצרלה, ואפילו גבינה צהובה (תעבדו עם הגבינות שיש לכם בבית. גם חמד וכנען יעבדו היטב), ולהגיש עם ירקות.
- פשטידה היא תמיד בחירה טובה – לדעתי תירס הוא ההימור הכי טוב עבור ילדים, אבל אפשר לשלב כל ירק, לבחירתכם. שלבו ביצים, גבינה צהובה, גביע קוטג' וירק, ואתם מסודרים.
- בורקס טורטייה – אני מזמינה אתכם לחשוב על הטורטייה כמו בורקס. תוכלו למלא את עלי הטורטייה בגבינות כמו גבינה צהובה, קוטג', להבריש את הבצק בביצה טרופה, לפזר קצת שומשום ולהכניס לאפייה בתנור – התוצאה מרשימה וטעימה.
- מאפינס פילו פיצה – הם מפנקים, ואפילו פשוטים – במיוחד אם תבחרו בטורטייה במקום בבצק פילו – בתבנית מאפינס שמים חתיכות פילו או טורטייה, מוסיפים רוטב עגבניות , גבינה צהובה וקוטג׳. אפשר לפרגן עם תוספות כמו זיתים ותירס ואז אפשר "לסגור" את הפילו או הטורטיה ולהבריש בביצה. אופים כ-15 דקות ויש לכם מאפינס שילדים יבקשו מהם תוספת.
יש לכם כמויות גדולות של חלב? רוצים ארוחת ערב מנחמת ומפנקת?
- פתיתים עם חלב הם רעיון מעולה לארוחת ערב. אני גדלתי על המתכון הזה, שפופולרי במיוחד אצל המרוקאים. מבשלים את הפתיתים עם חלב, מלח וקצת קינמון, ומוסיפים לפני ההגשה קוביית חמאה.
- פנקייקים וקרפים הם בחירה מעולה, שילדים ממש אוהבים; תוכלו להגיש לצד יוגורט או שמנת חמוצה (גם גבינה לבנה עושה את העבודה) – קצת פירות חתוכים ישלימו את המנה.
איך להכין ארוחת ערב עם פעוט בכיף ובנחת?
אני יודעת שלפעמים שעות הערב בבית יכולות להיות מאתגרת, אבל אני פה כדי לבשר לך שיש דרך נעימה וחיובית לעשות את זה.
מתחילים בבחירה של משימות פשוטות ובטוחות:
- לבקש מהילד לשטוף ירקות במים
- להנחות אותו לערבב בכף עץ את החומרים בקערה
- כשהילד מוכן לשלב הזה, הוא יכול להתחיל לחתוך – אני נותנת לאורי להחזיק סכין מריחה, והוא חותך איתה עגבניות ומלפפונים על קרש חיתוך. כמובן צריך להנחות את הילד בפעמים הראשונות, ולהשגיח
היום אורי שמח לקחת חלק בתהליך ההכנה, והוא גם טועם את הירקות והמרכיבים האחרים תוך כדי עבודה. כשהכנו פנקייקים הוא התחיל לאכול מהמחבת, עוד לפני שהנחנו אותם בצלחות. עצם ההכנה ביחד עושה חשק, והילדים אוהבים להרגיש שהם שותפים. אורי אוהב להכריז "אני הכנתי" וזה משמעותי לו מאוד.
זה לא קרה ביום אחד – חשוב לזכור שהתהליך חשוב יותר מהתוצאה, ולשבח את המאמץ ולא רק את ההצלחה. כשהפעוט מרגיש שהוא באמת עזר להכין את הארוחה, הוא גם נכון יותר לאכול אותה בהתלהבות אחר כך. וזה – ניצחון כפול!
