בוריק בלוז
בוריק בלוז משולשים הוא קינוח טריפולטאי מבצק פילו "מעדנות" ותערובת אגוזים היסטרית! אין חג בלי הקינוח הזה, הוא הולך עם התה הטריפולטאי.
- עלי פילו "מעדנות"
- חצי כוס אגוזי לוז גרוסים
- רבע כוס אגוזי מלך גרוסים
- רבע כוס שקדים גרוסים
- רבע כוס פקאנים גרוסים
- 4 כפות דבש
- רבע כפית קינמון
- קורט ציפורן
- קליפת לימון או תפוז
- 1 כוס סוכר
- כוס ורבע מים
- כף לימון
- 2 טיפות מים זהר
- להדבקה: ביצה טרופה
הוראות הכנה:
-
01.
לוקחים 2 עלים יחד אחד מעל השני.
-
02.
חותכים את העלי הפילו "מעדנות" לריבועים בגודל 10 ס"מ.
-
03.
מורחים ביצה בקצוות של כל ריבוע (בצידי כל צלע).
-
04.
מקפלים כל צד מהריבוע מעט מעל הביצה. כך שנוצר ריבוע קטן יותר.
-
05.
ממלאים כל ריבוע בכפית מילוי.
-
06.
סוגרים כל ריבוע באמצע למשולש. גם כאן למרוח ביצה להדבקה.
-
07.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
08.
מניחים בתבנית אפייה ומברישים כל משולש משני צדדיו בשמן.
-
09.
מכניסים לתנור עד שישחים. כאשר צד אחד משחים, צריך להפוך את המשולש (כך שישחים משני הצדדים).
-
10.
לסירופ:
-
11.
מרתיחים מים וסוכר ולאחר שזה רותח, מנמיכים את הלהבה.
-
12.
ממשיכים לבשל על אש קטנה 20 דקות עד שמסמיך.
טיימר מופעל
-
13.
מוספים לימון ומי זהר.
-
14.
הרכבת המנה:
-
15.
כאשר המשולשים זהובים משני הצדדים, מברישים את הסירופ על כל משולש בנפרד.