בוריק בלוז

בוריק בלוז משולשים הוא קינוח טריפולטאי מבצק פילו "מעדנות" ותערובת אגוזים היסטרית! אין חג בלי הקינוח הזה, הוא הולך עם התה הטריפולטאי.

מאת: צח סימון
פרווה סוג מתכון
45 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בוריק בלוז
מרכיבים:
  • עלי פילו "מעדנות"
למילוי:
  • חצי כוס אגוזי לוז גרוסים
  • רבע כוס אגוזי מלך גרוסים
  • רבע כוס שקדים גרוסים
  • רבע כוס פקאנים גרוסים
  • 4 כפות דבש
  • רבע כפית קינמון
  • קורט ציפורן
  • קליפת לימון או תפוז
לסירופ:
  • 1 כוס סוכר
  • כוס ורבע מים
  • כף לימון
  • 2 טיפות מים זהר
  • להדבקה: ביצה טרופה

הוראות הכנה:

  • 01.

    לוקחים 2 עלים יחד אחד מעל השני.

  • 02.

    חותכים את העלי הפילו "מעדנות" לריבועים בגודל 10 ס"מ.

  • 03.

    מורחים ביצה בקצוות של כל ריבוע (בצידי כל צלע).

  • 04.

    מקפלים כל צד מהריבוע מעט מעל הביצה. כך שנוצר ריבוע קטן יותר.

  • 05.

    ממלאים כל ריבוע בכפית מילוי.

  • 06.

    סוגרים כל ריבוע באמצע למשולש. גם כאן למרוח ביצה להדבקה.

  • 07.

    מחממים תנור ל-200 מעלות.

  • 08.

    מניחים בתבנית אפייה ומברישים כל משולש משני צדדיו בשמן.

  • 09.

    מכניסים לתנור עד שישחים. כאשר צד אחד משחים, צריך להפוך את המשולש (כך שישחים משני הצדדים).

  • 10.

    לסירופ:

  • 11.

    מרתיחים מים וסוכר ולאחר שזה רותח, מנמיכים את הלהבה.

  • 12.

    ממשיכים לבשל על אש קטנה 20 דקות עד שמסמיך.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 13.

    מוספים לימון ומי זהר.

  • 14.

    הרכבת המנה:

  • 15.

    כאשר המשולשים זהובים משני הצדדים, מברישים את הסירופ על כל משולש בנפרד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.