סלמון וולינגטון עם פטריות ותרד בבצק עלים | מתכון פרווה

סלמון וולינגטון

סלמון מחית פטריות ותרד עטופים בבצק עלים

מאת: שחר ואורן
פרווה סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
סלמון וולינגטון
צילום: שחר ואורן

המרכיבים ל 5 מנות :

תערובת פטריות:
  • 3 סלסלות פטריות
  • 2 בצל סגול
  • 4 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום
  • כמה ענפי טימין
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
תערובת תרד:
  • כף שמן זית
  • בצל קצוץ
  • 2 שיני שום
  • 250 גרם תרד
  • רבע כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 חלמונים
הרכבה:
  • בצק עלים של מעדנות
  • 500 גרם פילה סלמון
  • 2 כפות חרדל דיז׳ון חלק
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    קוצצים דק את הפטריות והבצל והשום דק דק במעבד מזון.

  • 02.

    בקלחת מוסיפים את השמן זית, ואת הפטריות הטחונות ומבשלים תחילה על אש גבוהה עד שהכל רותח.

  • 03.

    ממצמצים על אש בינונית עד שמתקבלת משחה עבה וכל הנוזלים התאדו.

  • 04.

    מוסיפים עלי טימין מערבבים ומניחים בצד.

  • 05.

    עוברים לתרד:

  • 06.

    מטגנים קלות בצל קצוץ ושום.

  • 07.

    מוסיפים תרד ותיבול ומבשלים עד שהתרד מתעייף ומוציא את רוב נוזליו החוצה.

  • 08.

    מניחים את התרד על מסננת וסוחטים כמה שיותר נוזלים.

  • 09.

    לאחר שהתדר מעט מתקרר מוסיפים 2 חלמונים ומערבבים.

  • 10.

    חותכים את נתח הסלמון לרוחב של 10 ס"מ כדי שנוכל לסגור את הבצק.

  • 11.

    מורחים את נתח הסלמון בחרדל ומצפים במלח ופלפל.

  • 12.

    פותחים בצק עלים של מעדנות.

  • 13.

    מורחים שכבת פטריות ומסדרים לפי צורת הדג.

  • 14.

    מניחים מעל את הדג.

  • 15.

    מעל הדג שכבת תרד.

  • 16.

    חותכים עודפי בצק מהצדדים לאורך.

  • 17.

    ואת הצדדים לרוחב עוטפים סביב הסלמון.

  • 18.

    אם הקצוות לא נפגשים, או שמורידים קצת מהמילוי, או שמקלפים בעדינות את קצוות הניילון ומותחים את הבצק כלפי מעלה בזהירות בלי לקרוע.

  • 19.

    משאריות הבצק ניתן להכין רשת ולהניח מעל המאפה, יש גלגלות מיוחדות לכך או שתחתכו את הבצק לרצועות דקות וארוכות ותניחו ברשת שתי וערב.

  • 20.

    מברישים בביצה טרופה.

  • 21.

    אופים למשך 40 דקות בחום 180 מעלות עד שהמאפה זהוב לחלוטין.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 22.

    בתאבון., מומלץ להגיש עם חרדל ולימון.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.