לחמניות גבינה
לחמניות גבינה רכות ומדהימות שילדים אוהבים במיוחד, מושלמות לכריכים לבית הספר או לארוחות בוקר וערב. המתכון קל להכנה וכולל מצרכים בסיסיים שתמיד יש בבית. הבצק המפנק, הכולל גבינה לבנה או קוטג', מעניק ללחמניות טעם ייחודי ומרקם אוורירי. אפשר לעצב אותן בצורות שונות כמו קשרים, שמיניות או פשוט עיגולים, וליהנות מלחמניות טעימות, פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. מושלם להכין מראש ולשמור לארוחות לאורך השבוע.
המרכיבים ל10 מנות:
- 500 גרם קמח רגיל
- 180 מ"ל (3/4 כוס) חלב או מים
- 10 גרם (כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה או קוטג' של תנובה
- 4 כפות מייפל או סוכר
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית גדושה מלח
- 1 ביצה טרופה
- שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים פרט למלח ושמים במשך 5 דקות על מהירות איטית.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את המלח ושמים עוד 15 דקות עד שהבצק חלק וגמיש. מכסים ומתפיחים בחוץ שעה או במשך הלילה במקרר.
טיימר מופעל
-
03.
מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 100 גרם ויוצרים מכל בצק כדור חלק. מכסים ומתפיחים במשך 15 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מרדדים כל כדור למעין אליפסה בעובי 1 ס"מ ומגלגלים לרצועה הדוקה. מניחים לרצועות הבצק לנוח 10 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מאריכים את רצועות הבצק לאורך של 20-30 ס"מ וקושרים כל רצועת בצק לקשר רגיל. אפשר גם לקלוע לצורת שמינייה או פשוט להשאיר בצורת כדור עגול.
-
06.
מניחים את כל הלחמניות על תבנית תנור עם נייר אפייה, עם רווח של 5 ס"מ, ומכסים. מתפיחים במשך 40 דקות בחוץ או כמעט עד הכפלת הנפח.
טיימר מופעל
-
07.
מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
-
08.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-25 דקות או עד הזהבה יפה.
טיימר מופעל