אמפנדס ספרדי במילוי עוף עם רוטב רומסקו

אמפנדס ספרדיים בעבודת יד עם מילוי עוף עסיסי, תיבול עשיר ורוטב רומסקו קלוי בצד – מנה צבעונית, חגיגית ומלאת טעמים. מתכון שכולו מסורת, שמתאים בדיוק לערב חג או לאירוח משפחתי.

מאת: בת-אל סאנאניס מקייטן
בשרי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אמפנדס ספרדי במילוי עוף עם רוטב רומסקו

המרכיבים ל 15 מנות:

מרכיבים:
  • חבילת בצק פריך מלוח "מעדנות" (מופשר)- 1 יח' 450 גרם
  • ביצה ושומשום להברשה (לא חובה)
למילוי:
  • 500 גרם בשר פרגיות / עוף טחון
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 פלפל אדום קצוץ
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 3 שיני שום כתושות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • כפית אורגנו
  • כף גדושה פפריקה אדומה
  • כף כמון
  • חצי כפית צ'ילי חריף
  • מלח פלפל שחור לפי הטעם
לרוטב:
  • 2 פלפלים אדומים
  • 6 שיני שום בקליפתן
  • 20 עגבניות שרי / 2 עגבניות תמר
  • פרוסת לחם
  • כפית פפריקה מעושנת
  • ‎½ כפית פפריקה חריפה
  • 3 כפיות חומץ יין אדום או לבן
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    למילוי:

  • 02.

    מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל והצ'ילי חריף ומבשלים עד שהבצל זהוב.

  • 03.

    מוסיפים פלפל אדום, פפריקה אדומה, כמון ועוף עד שהצבע שלו משתנה.

  • 04.

    לאחר מכן, מוסיפים רסק עגבניות, עשבי תיבול ומתבלים, ומערבבים.

  • 05.

    מבשלים עוד כ-5 דקות ומעבירים לקירור.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 06.

    הרכבת המנה:

  • 07.

    חורצים עיגולים בבצק ומניחים באמצע של כל עיגול את המלית. סוגרים לחצי ומהדקים את הקצוות.

  • 08.

    מניחים את האמפנדס בתבנית. אפשר להבריש בביצה ולפזר מעל שומשום.

  • 09.

    אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות. אופים כ-25 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל

    00:25:00
  • 10.

    הכנת הרוטב:

  • 11.

    מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 12.

    מכניסים את הפלפלים, שיני השום ועגבניות השרי לתנור החם. צולים 15-20 דקות, עד שעגבניות השרי התכווצ'צ'ו ושיני השום התרככו לחלוטין.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 13.

    מוציאים את עגבניות השרי והשום לקערה ומכסים בניילון נצמד. את הפלפלים הופכים וממשיכים לצלות עוד כ-20 דקות או עד שהקליפה השחירה. מוציאים לקערה עם השום והעגבניות ושוב עוטפים.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 14.

    מכבים את התנור ומניחים בו את פרוסת הלחם לכ-10 דקות עד שהופך לצנים.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 15.

    אחרי שהעגבניות, השום והפלפלים התקררו, קולפים אותם ושמים בבלנדר.

  • 16.

    שוברים חצי מהצנים פנימה ומוסיפים פפריקות, חומץ, שמן זית, מלח ופלפל.

  • 17.

    טוחנים עד שנוצר מרקם משחתי. אם הרוטב נראה דליל מדי, מוסיפים את שאר הלחם.

  • 18.

    את האמפנדס מגישים חם לצד הרוטב רומסקו.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.