אמפנדס ספרדי במילוי עוף עם רוטב רומסקו
אמפנדס ספרדיים בעבודת יד עם מילוי עוף עסיסי, תיבול עשיר ורוטב רומסקו קלוי בצד – מנה צבעונית, חגיגית ומלאת טעמים. מתכון שכולו מסורת, שמתאים בדיוק לערב חג או לאירוח משפחתי.
המרכיבים ל 15 מנות:
- חבילת בצק פריך מלוח "מעדנות" (מופשר)- 1 יח' 450 גרם
- ביצה ושומשום להברשה (לא חובה)
- 500 גרם בשר פרגיות / עוף טחון
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 פלפל אדום קצוץ
- 2 כפות רסק עגבניות
- 3 שיני שום כתושות
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן כוסברה קצוצה
- כפית אורגנו
- כף גדושה פפריקה אדומה
- כף כמון
- חצי כפית צ'ילי חריף
- מלח פלפל שחור לפי הטעם
- 2 פלפלים אדומים
- 6 שיני שום בקליפתן
- 20 עגבניות שרי / 2 עגבניות תמר
- פרוסת לחם
- כפית פפריקה מעושנת
- ½ כפית פפריקה חריפה
- 3 כפיות חומץ יין אדום או לבן
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
למילוי:
-
02.
מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל והצ'ילי חריף ומבשלים עד שהבצל זהוב.
-
03.
מוסיפים פלפל אדום, פפריקה אדומה, כמון ועוף עד שהצבע שלו משתנה.
-
04.
לאחר מכן, מוסיפים רסק עגבניות, עשבי תיבול ומתבלים, ומערבבים.
-
05.
מבשלים עוד כ-5 דקות ומעבירים לקירור.
טיימר מופעל
-
06.
הרכבת המנה:
-
07.
חורצים עיגולים בבצק ומניחים באמצע של כל עיגול את המלית. סוגרים לחצי ומהדקים את הקצוות.
-
08.
מניחים את האמפנדס בתבנית. אפשר להבריש בביצה ולפזר מעל שומשום.
-
09.
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות. אופים כ-25 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
10.
הכנת הרוטב:
-
11.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
-
12.
מכניסים את הפלפלים, שיני השום ועגבניות השרי לתנור החם. צולים 15-20 דקות, עד שעגבניות השרי התכווצ'צ'ו ושיני השום התרככו לחלוטין.
טיימר מופעל
-
13.
מוציאים את עגבניות השרי והשום לקערה ומכסים בניילון נצמד. את הפלפלים הופכים וממשיכים לצלות עוד כ-20 דקות או עד שהקליפה השחירה. מוציאים לקערה עם השום והעגבניות ושוב עוטפים.
טיימר מופעל
-
14.
מכבים את התנור ומניחים בו את פרוסת הלחם לכ-10 דקות עד שהופך לצנים.
טיימר מופעל
-
15.
אחרי שהעגבניות, השום והפלפלים התקררו, קולפים אותם ושמים בבלנדר.
-
16.
שוברים חצי מהצנים פנימה ומוסיפים פפריקות, חומץ, שמן זית, מלח ופלפל.
-
17.
טוחנים עד שנוצר מרקם משחתי. אם הרוטב נראה דליל מדי, מוסיפים את שאר הלחם.
-
18.
את האמפנדס מגישים חם לצד הרוטב רומסקו.