סושי כרובית | השף הלבן

סושי כרובית

גרסה נפלאה, טבעונית ודלת קלוריות לסושי המסורתי

מאת: אפרת ליכטנשטט
פרווה סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סושי כרובית
צילום: שלומי ארביב עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל5 רולים:

״אורז״:
  • 1 שקית (800 גרם) פתיתי כרובית מוקפאים ״סנפרוסט״
  • ½ כוס (120 מ״ל) חומץ אורז
  • 1/3 כוס + כף (75 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • למילוי:
  • 1 מלפפון
  • 1 אבוקדו
  • 1 אבוקדו
  • 5 גבעולי עירית
  • 5 דפי אצות נורי

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנת ה״אורז״: (מומלץ להכין מספר שעות מראש, החומץ צריך להיות קר לפני מזיגתו על הכרובית)

  • 02.

        שמים חומץ אורז בסיר ומחממים על אש בינונית (לאחר שהוא התחמם, אך לא רתח, מוסיפים את המלח והסוכר)

  • 03.

        כאשר התערבות הופכת לעכורה – היא מוכנה.

  • 04.

    אופן הכנת הסושי:

  • 05.

        מרתיחים מים ומוסיפים את שקית פתיתי הכרובית של סנפרוסט ומבשלים כ-20 דקות, מסננים היטב ומכניסים לסיר.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

        מוסיפים את חומץ הסושי שהכנו מראש

  • 07.

        מערבבים היטב ומשאירים להשרייה ל- 10 דקות

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 08.

        מאדים את הכרובית כ-10 דקות תוך כדי בחישה מתמדת, כך שהכרובית לא תידבק לסיר

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

        כשאין נוזלים מכבים את האש ומועכים את הכרובית בעדינות בעזרת מועך פירה

  • 10.

        מצננים לחלוטין את הכול, חשוב שלא יישארו נוזלים כדי לא להרטיב את האצה בזמן ההרכבהאופן ההרכבה:

  • 11.

        מניחים דף אצה לאורך על גבי המחצלת ושמים שכבת כרובית דקה על ¾ מהאצה.

  • 12.

        מניחים לרוחב פרוסות ירקות דקות – מלפפון, גזר, גמבה ואבוקדו פרוסים לגפרורים. ניתן להוסיף גבעולי עירית.

  • 13.

        מגלגלים את הסושי עם המחצלת מהחלק שקרוב אליך.

  • 14.

    חשוב לגלגל לבצורה מהודקת ומהירה, ניתן להרטיב את קצה האצה על מנת שתידבק בצורה טובה.

  • 15.

    פורסים לפרוסות ואוכלים מיד. בתיאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)