סושי כרובית | השף הלבן

סושי כרובית

גרסה נפלאה, טבעונית ודלת קלוריות לסושי המסורתי

מאת: אפרת ליכטנשטט
פרווה סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סושי כרובית
צילום: שלומי ארביב עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 5 רולים:

״אורז״:
  • 1 שקית (800 גרם) פתיתי כרובית מוקפאים ״סנפרוסט״
  • ½ כוס (120 מ״ל) חומץ אורז
  • 1/3 כוס + כף (75 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • למילוי:
  • 1 מלפפון
  • 1 אבוקדו
  • 1 אבוקדו
  • 5 גבעולי עירית
  • 5 דפי אצות נורי

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנת ה״אורז״: (מומלץ להכין מספר שעות מראש, החומץ צריך להיות קר לפני מזיגתו על הכרובית)

  • 02.

        שמים חומץ אורז בסיר ומחממים על אש בינונית (לאחר שהוא התחמם, אך לא רתח, מוסיפים את המלח והסוכר)

  • 03.

        כאשר התערבות הופכת לעכורה – היא מוכנה.

  • 04.

    אופן הכנת הסושי:

  • 05.

        מרתיחים מים ומוסיפים את שקית פתיתי הכרובית של סנפרוסט ומבשלים כ-20 דקות, מסננים היטב ומכניסים לסיר.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

        מוסיפים את חומץ הסושי שהכנו מראש

  • 07.

        מערבבים היטב ומשאירים להשרייה ל- 10 דקות

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 08.

        מאדים את הכרובית כ-10 דקות תוך כדי בחישה מתמדת, כך שהכרובית לא תידבק לסיר

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

        כשאין נוזלים מכבים את האש ומועכים את הכרובית בעדינות בעזרת מועך פירה

  • 10.

        מצננים לחלוטין את הכול, חשוב שלא יישארו נוזלים כדי לא להרטיב את האצה בזמן ההרכבהאופן ההרכבה:

  • 11.

        מניחים דף אצה לאורך על גבי המחצלת ושמים שכבת כרובית דקה על ¾ מהאצה.

  • 12.

        מניחים לרוחב פרוסות ירקות דקות – מלפפון, גזר, גמבה ואבוקדו פרוסים לגפרורים. ניתן להוסיף גבעולי עירית.

  • 13.

        מגלגלים את הסושי עם המחצלת מהחלק שקרוב אליך.

  • 14.

    חשוב לגלגל לבצורה מהודקת ומהירה, ניתן להרטיב את קצה האצה על מנת שתידבק בצורה טובה.

  • 15.

    פורסים לפרוסות ואוכלים מיד. בתיאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.