מעמול במילוי גבינת כנען - טעים וקל להכנה | השף הלבן

מעמול במילוי גבינת כנען

תמיד רציתם להכין מעמולים בבית? לאפרת ליכטנשטט יש את המתכון המושלם! מעמולים זהובים ומתקתקים במילוי של גבינת כנען שמושלמת למאפים וקינוחים

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מעמול במילוי גבינת כנען
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל24 עוגיות:

לבצק:
  • 400 גרם קמח לבן
  • 100 גרם סולת
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1/3 כוס שמן רגיל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 טיפות תמצית מי זאהר
  • 2-3 כפות מי קרח
למילוי:
  • ½ חבילה (250 גרם) גבינת כנען קרה
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • חצי כפית מי זאהר
  • רבע כפית תמצית וניל
  • גרידה מחצי לימון
  • לקישוט: אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר שמים קמח, סולת, סוכר ואבקת סוכר ומערבבים. מרכיבים וו גיטרה ומוסיפים חמאה, שמן, תמצית וניל ומי זאהר. מערבבים עד שנוצר בצק פירורי ואחיד.

  • 02.

    מוסיפים את מי הקרח, כף אחרי כף ורק לפי הצורך, עד שנוצר בצק אחיד ונעים, הנפרד מהדפנות.

  • 03.

    מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומצננים במקרר כשעה.

  • 04.

    מערבבים את כל חומרי המילוי ויוצרים ממנו כדורים קטנטנים בקוטר 5-2 ס״מ.

  • 05.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומרדפים תבנית בנייר אפייה.

  • 06.

    יוצרים מהבצק כדורים בגודל 3-4 ס״מ. משטחים את הכדור ומניחים כדור גבינה במרכז (כמו במילוי קובה).

  • 07.

    עוטפים את הכדור בבצק ומכדררים לכדור מושלם ומעט שטוח.

  • 08.

    יוצרים את הדוגמא בעזרת צובטן או מזלג. מניחים על נייר אפייה ברווחים.

  • 09.

    אופים 25-30 דקות עד שהמעמולים זהובים בהירים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 10.

    כשהם מצטננים מעט מפזרים אבקת סוכר.

הכנת? כאן מדרגים
(24)