מעמול במילוי גבינת כנען
תמיד רציתם להכין מעמולים בבית? לאפרת ליכטנשטט יש את המתכון המושלם! מעמולים זהובים ומתקתקים במילוי של גבינת כנען שמושלמת למאפים וקינוחים
המרכיבים ל24 עוגיות:
- 400 גרם קמח לבן
- 100 גרם סולת
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 4 כפות אבקת סוכר
- 200 גרם חמאה רכה
- 1/3 כוס שמן רגיל
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 טיפות תמצית מי זאהר
- 2-3 כפות מי קרח
- ½ חבילה (250 גרם) גבינת כנען קרה
- 3 כפות אבקת סוכר
- חצי כפית מי זאהר
- רבע כפית תמצית וניל
- גרידה מחצי לימון
- לקישוט: אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר שמים קמח, סולת, סוכר ואבקת סוכר ומערבבים. מרכיבים וו גיטרה ומוסיפים חמאה, שמן, תמצית וניל ומי זאהר. מערבבים עד שנוצר בצק פירורי ואחיד.
-
02.
מוסיפים את מי הקרח, כף אחרי כף ורק לפי הצורך, עד שנוצר בצק אחיד ונעים, הנפרד מהדפנות.
-
03.
מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומצננים במקרר כשעה.
-
04.
מערבבים את כל חומרי המילוי ויוצרים ממנו כדורים קטנטנים בקוטר 5-2 ס״מ.
-
05.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרדפים תבנית בנייר אפייה.
-
06.
יוצרים מהבצק כדורים בגודל 3-4 ס״מ. משטחים את הכדור ומניחים כדור גבינה במרכז (כמו במילוי קובה).
-
07.
עוטפים את הכדור בבצק ומכדררים לכדור מושלם ומעט שטוח.
-
08.
יוצרים את הדוגמא בעזרת צובטן או מזלג. מניחים על נייר אפייה ברווחים.
-
09.
אופים 25-30 דקות עד שהמעמולים זהובים בהירים.
טיימר מופעל
-
10.
כשהם מצטננים מעט מפזרים אבקת סוכר.