עוגיות מגולגלות עם תמרים
עוגיות קלות הכנה במלית ממרח תמרים מוכן, פינוק מתוק לאירוח קל, במיוחד בחג ט"ו בשבט
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל3 גלילים של 15 עוגיות כל אחד:
לבצק:
- 2 וחצי כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- חצי כפית קינמון
- 1 כף סוכר
- קורט מלח
- 200 גרם חמאת "תנובה" רכה
- 1 מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם 27% שומן "תנובה"
למילוי:
- צנצנת ממרח תמרים
להגשה:
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים בקערה את כל רכיבי הבצק ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מכדררים לכדור, עוטפם בניילון נצמד ומשטחים לפיתה. מצננים במקרר לפחות שעה או למשך הלילה.
-
02.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.
-
03.
מחלקים את הבצק הקר ל-2 חלקים. על גבי משטח מקומח, מרדדים כל חלק למלבן בעובי 3 מ"מ. מורחים את מלבן הבצק בשכבה אחידה של ממרח התמרים ומגלגלים לרולדה.
-
04.
בעזרת סכין חדה, מסמנים חריצי חיתוך בבצק, מעבירים לתבנית וחוזרים על סדר הפעולות עם הבצק הנותר. אופים עד להזהבה, 25-30 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מניחים להתקרר לפני שפורסים לעוגיות. מפדרים באבקת סוכר.
-
06.
העוגיות יישמרו מספר ימים בכל אטום.
הכנת? כאן מדרגים