עוגיות גבינת שמנת קלות הכנה וטעימות טירוף | השף הלבן

עוגיות גבינת שמנת

עוגיות קלות להכנה בטעם שמנתי עשיר עם מרקם שבין עוגיה לעוגה. שימו לב שמתקבל בצק דביק מאוד ולכן את החלוקה לעוגיות עושים בידיים מקומחות היטב.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל 25:

  • 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 מיכל (225 גרם) גבינת שמנת נפוליאון 25% בטעם טבעי
  • 1 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית גרידת קליפת לימון או תפוז (לא חובה)
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 3/4 1 כוסות קמח
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים במעבד מזון או מיקסר חמאה, גבינת שמנת, סוכר, ביצה, וניל וגרידת קליפת לימון או תפוז ומעבדים לקרם חלק. מוסיפים מלח, אבקת אפייה וקמח ומעבדים לעיסה אחידה (נמנעים מערבוב יתר). מכסים ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

  • 02.

    מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 03.

    מכינים קערת קמח ליד משטח העבודה. מקמחים היטב את הידיים (העיסה מאוד דביקה). בעזרת כף לוקחים כמות עיסה בגודל אגוז מלך, מכדררים בזריזות ומניחים בתבנית במרחק 4 "מ בין עוגיה לעוגיה (הן מתפשטות באפייה). ממשיכים כך עם שאר הבצק.

  • 04.

    אופים 12-14 דק עד שתחתית העוגיה והשוליים מזהיבים. מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

הידעת?

עוגיות זאת אחת המנות שפשוט קשה להגיד להן לא, בכל זמן או סיטואציה. לכל אחד יש מגוון עוגיות אהובות שהוא פשוט לא יכול לעמוד בפניהם. מומלץ להיזהר מכיוון שהמתכון הבא עשוי להגדיל לכם את הרשימה מבלי שביקשתם. אם אתם עדיין בעניין, קבלו מתכון נהדר לעוגיות קלות להכנה בטעם שמנתי עשיר עם מרקם שבין עוגיה לעוגה. שימו לב שמתקבל בצק דביק מאוד ולכן את החלוקה לעוגיות עושים בידיים מקומחות היטב. תתכוננו להתאהב סוג חדש של עוגיות שלא תעזבו כל כך מהר.

הכנת? כאן מדרגים
(25)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.