עוגת שוקולד מופלאה לפסח
גם בפסח אפשר לאכול קינוחים ועוגות מצוינים! בואו לנסות את המתכון שיקצור מחמאות
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
- 125 מ''ל שמנת מתוקה
- 150 גרם חמאה
- 400 גרם שוקולד מריר איכותי
- 100 גרם שקדים טחונים או 80 גרם קמח מצה
- 6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
- 2/3 כוס סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר בינוני מבשלים את השמנת והחמאה עד רתיחה. מכבים את האש ושוברים פנימה את השוקולד.
-
02.
מערבבים היטב את השוקולד עד שנמס כליל ומוסיפים את השקדים / קמח המצה.
-
03.
מקציפים חלמונים עם שליש כוס סוכר לקצף בהיר (לפחות 5 דקות) ומקפלים לתוך תערובת השוקולד.
טיימר מופעל
-
04.
מקציפים חלבונים עם שליש כוס סוכר לקצף יציב ומקפלים לתוך התערובת.
-
05.
אופים בחום של 160 מעלות למשך 35 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו עד שמצטננת.
טיימר מופעל
-
06.
אפשר להגיש את העוגה ללא קרם, אפשר לפזר עליה אבקת סוכר עם מסננת ואפשרות נוספת היא למרוח עליה קרם שוקולד עשוי ממאה גרם שוקולד מריר, מאה גרם שוקולד חלב ו-250 מ''ל שמנת מבושלים יחד. חותכים פרוסת עוגה ושופכים עליה מעט קרם כך שייזל מהצדדים.
הכנת? כאן מדרגים