עוגת דבש בקרם מסקרפונה תפוזי
הכנת העוגה הזו קלה להפליא – קערה אחת להכנת בלילת העוגה, קערה שנייה להכנת הקרם. מערבבים, אופים, מצפים, מגישים.
המרכיבים ל12:
- 1 כוס (125 גרם) קמח לבן רב תכליתי
- 1 כוס (125 גרם) קמח כוסמין מלא
- 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
- ½ כפית אבקת סודה לשתייה
- ¼ כפית מלח
- 1 כפית מחוקה קינמון טחון
- ½ כפית זנגביל טחון
- ¼ כפית ציפורן טחונה
- ¼ כפית פלפל שחור טחון טרי
- ½1 כוסות (375 מ"ל) חלב "תנובה"
- ¾ כוס (270 גרם) דבש
- ¼ כוס (90 גרם) סילאן תמרים
- 60 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- 1 כף רכז תפוזים טבעי קפוא
- 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן" בטמפרטורת החדר
- 40 גרם חמאת "תנובה" רכה מאוד
- 50 גרם אבקת סוכר מנופה
- 1 כפית רכז תפוזים 100% טבעי קפוא
- ½ כפית תמצית וניל
- ביסקוויטים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות), כשתבנית התנור הגדולה מושחלת במדף השני מלמטה. מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ בריבוע של נייר אפייה (מניחים את הנייר על התחתית ומהדקים את המסגרת סביב הנייר והתחתית). אין צורך לשמן את דופנות התבנית.
-
02.
מנפים את כל המצרכים היבשים יחד לתוך קערת ערבוב ויוצרים גומה במרכז. מוסיפים את כל המצרכים הרטובים וטורפים (במטרף ידני או במיקסר ידני) רק עד שהתערובת חלקה ובלי גושים. יוצקים את התערובת לתבנית. מניחים את תבנית העוגה על תבנית התנור החמה ואופים במשך 55-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
טיימר מופעל
-
03.
מוציאים את תבנית העוגה מהתנור ומניחים על רשת. אחרי 30 דקות מעבירים להב סכין בין דופנות העוגה למסגרת התבנית, ומסירים את מסגרת התבנית. משהים לצינון מלא. מעבירים את העוגה למגש.
טיימר מופעל
-
04.
להכנת הקרם, טורפים או מערבלים יחד מסקרפונה, חמאה ואבקת סוכר לקרם חלק. מוסיפים רכז תפוזים ותמצית וניל וטורפים היטב (אם הקרם רך מדי בתום ההכנה, מקררים אותו 30-20 דקות, עד שיתייצב). מורחים את הקרם על העוגה. מעטרים בשברי ביסקוויטים. שומרים במקרר במגש מכוסה בפעמון עוגה.
טיימר מופעל