עוגת כנען בחושה עם פירות קיץ
עוגה בחושה עשירה בפירות קיציים עם מרכיב סודי: גבינת כנען! עוד מתכון מנצח של רון יוחננוב שכדאי לא לפספס
המרכיבים ל10 מנות:
- 3 ביצים
- כוס סוכר
- 150 גרם חמאה רכה
- חבילת גבינה כנען של תנובה (500 גרם)
- גביע יוגורט (200 מ"ל) או שמנת חמוצה
- 2 כוסות קמח לבן רגיל
- שקית אבקת אפיה
- כפית תמצית וניל / מחית וניל
- קורט מלח
- 5 שזיפים חתוכים לפרוסות
- 5 משמשים חתוכים לפרוסות
- 50 גרם גפרורי שקדים
- אבקת סוכר לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון או טורבו
-
02.
בקערה, טורפים את הביצים יחד עם הסוכר עד שמתקבלת קציפה מעט תפוחה ובהירה. (חשוב מאוד על מנת שהעוגה לא תצא בצבע צהוב מדי)
-
03.
מוסיפים את גבינת הכנען, חמאה, וניל ויוגורט ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
-
04.
לאחר מכן, מוספים את היבשים: קמח ואבקת אפיה.
-
05.
מערבבים בקצרה (לא יותר מידי אחרת העוגה תצא קשה וצמיגית) ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה או משומנת.
-
06.
מניחים מעל את פרוסות הפירות, מפזרים מסביב את השקדים.
-
07.
מכניסים לתנור לאפיה 45 דקות או עד שקיסם יוצא פירורי.
טיימר מופעל
-
08.
מצננים ומגישים. בתאבון!
הידעת?
הערות ותחליפים:
אפשר להשתמש בכל מיני פירות קיץ כמו: נקטרינות, אפרסקים ועוד.
אם מרגישים שהפירות מידי חמוצים, אפשר לפזר לפני האפיה סוכר חום מעט סוכר חום מעל.