מתכון עוגת דבש ושוקולד | השף הלבן

עוגת דבש ושוקולד

עוגת דבש שאיש לא יסרב לה. עוגה רכה ואוורירית מצופה בקרם חמאה ושוקולד.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת דבש ושוקולד
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים לעוגה מלבנית 23x30 ס"מ:

  • 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות
  • 2 כפות (30 מ"ל) שמן (עדיף תירס או חמניות)
  • ¼ כוס (45 גרם) סוכר חום מהודק
  • ¾ כוס (185 מ"ל) דבש נוזלי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים גדולות
  • ¾1 כוסות (220 גרם) קמח
  • ¼ כוס (30 גרם) אבקת קקאו
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • ¼ כפית קינמון טחון
  • 250 מ"ל (מכל קטן) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
לקרם החמאה והשוקולד:
  • 75 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות קטנות
  • 150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 2 כפות (30 מ"ל שמורות מהשמנת לעוגה) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 1 כף דבש נוזלי

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים תבנית אפייה מלבנית 23x30 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).

  • 02.

    בקערה בינונית מערבלים יחד חמאה, שמן, סוכר חום, דבש ותמצית וניל תערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - ומערבלים היטב אחרי כל הוספה.

  • 03.

    מנפים פנימה קמח, קקאו, אבקת אפייה, קינמון ומלח. מורידים 2 כפות מהשמנת לקערה חסינת־חום ומוסיפים את השאר לקערת החמאה והקמח. מערבלים רק עד שהתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית המוכנה ומיישרים את פניה. אופים במרכז התנור במשך 30-25 דקות, עד שמרכז העוגה קפיצי למגע ושולי העוגה נפרדים מדופנות התבנית (היזהרו מאפיית יתר, שתייבש את העוגה). מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להצטנן לגמרי.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 04.

    מכינים את הציפוי. מוסיפים לשמנת שבקערה חסינת החום את שאר מצרכי הציפוי. מניחים את הקערה מעל סיר מלא עד חציו במים על סף רתיחה. משהים עד שחתיכות החמאה והשוקולד נמסות כמעט לגמרי. מסירים את הקערה מעל הסיר וטורפים לתערובת חלקה ומבריקה. פורסים את העוגה, מרווחים בין פרוסות העוגה, יוצקים על כל פרוסה כמות נדיבה של קרם ומורחים בסכין רחבה (או יוצקים את הקרם על העוגה השלמה). משהים עד שהקרם מצטנן ומתייצב.

הידעת?

אם יש קינוח אחד שמיד גורם לישראלים לחשוב על ראש השנה, הוא ללא ספק עוגת דבש. על אף שהיא קינוח חובה לראש השנה, זה לא אמור שהיא אפשר לאכול אותה בשאר השנה. אולם, מה אני אגיד לכם שחוץ מלאכול אותה בכל השנה, אפשר להכין עוגת דבש עם שוקולד? כן, תתפלאו. אם אתם לא מאמינים, קבלו מתכון לעוגת דבש שאיש לא יסרב לה. עוגה רכה ואוורירית מצופה בקרם חמאה ושוקולד. אז בראש השנה הקרוב כבר יש לכם דרך אחת להפתיע את בני המשפחה בשולחן החג.

הכנת? כאן מדרגים
(4)