קרפ צרפתי
מחפשים קינוח מתוק שלא ידרוש זמן הכנה רב? הגיע הזמן להכין קלאסיקה. מתכון לקרפ צרפתי טעים וקל להכנה שתוכלו למלא בשוקולד, מייפל, אגוזים וגלידה
המרכיבים ל2-4 מנות:
- כוס קמח
- כוס חלב תנובה/ מים
- כף שמן
- 2 שקיות סוכר וניל
- כפית תמצית וניל
- 1 ביצה
- תוספות: שוקולד / ריבה / שמנת מתוקה מוקצפת השף הלבן / גבינה לבנה תנובה / גלידה / אגוזים קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל המרכיבים ביחד עד לקבלת תערובת נוזלית, קצת סמיכה וללא גושים.
-
02.
מניחים גוש קטן של חמאה או מעט שמן ומחממים את המחבת לחום בינוני.
-
03.
יוצקים כחצי מצקת מבלילת הקרפ (בהתאם לגודל המחבת) אל המחבת ומסובבים אותה במהירות ליצירת קרפ דק ורחב.
-
04.
לאחר כחצי דקה, כששולי הקרפ מתייבשים ומתמצקים, הופכים את הקרפ בעזרת מרית ומטגנים את צדו השני.
-
05.
מוציאים מהמחבת ומניחים על צלחת.
-
06.
חוזרים על טיגון קרפים נוספים עד לסיום הבלילה.
-
07.
מגישים עם ריבה, מיפל, גלידה, שוקולד, אגוזים, גלידה, גבינת תנובה או קצפת.
-
08.
בתיאבון!
הידעת?
בכל שנה ב-2 בפברואר נוהגים הצרפתים לחגוג את 'La Chandeleur' (קאנדלמאס בעברית). מדובר בחג נוצרי שנוצר לאחר שהאפיפיור גלסיוס הראשון, חילק פנקייקים לעולי הרגל שהגיעו לרומא. ביום זה כל המדינה, מדרום ועד צפון, אוכלת קרפים. המסורת אומרת שיש לאכול אותם רק אחרי 20:00, ורוב המשפחות הצרפתיות יאכלו קרפים צרפתיים תוצרת בית לרגל האירוע בדיוק בזמן זה (אולם, לא כולם מצליחים להתאפק וחלק אוכלים אותם כבר לארוחת בוקר). כמובן שאין צורך לחכות עד פברואר בשביל להתענג על המעדן הצרפתי, אם יכולים לאכול אותם עוד היום.