קוגלהוף קוטג' ושזיפים | השף הלבן

קוגלהוף קוטג' ושזיפים

קוגלהוף בגרסה קצת אחרת – הבצק מכיל גבינת קוטג' וכמות קטנה של אבקת אפייה (בנוסף לשמרים), שמוסיפה אווריריות למרקם הבצק, ובמקום צימוקים שזיפים עסיסיים

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קוגלהוף קוטג' ושזיפים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 12:

  • 3 כוסות (375 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית הל טחון
  • 1 כף (11 גרם) שמרים יבשים
  • ½ כוס + 1 כף (115 גרם) סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • קליפה מגוררת מלימון בינוני
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג' "תנובה" 5%
  • 2 ביצים גדולות
  • 6 כפות (90 מ"ל) חלב "תנובה"
  • 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • 7 שזיפים בינוניים־גדולים - צהובים או אדומים
לציפוי התבנית והפירות:
  • 1 כף חמאה רכה
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות שקדים מולבנים פרוסים
  • ½ כף קורנפלור
  • ½ כפית קינמון טחון
גודל תבנית: תבנית קוגלהוף 22 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים היטב את הפנים (דפנות, תחתית וארובה) של תבנית קוגלהוף בקוטר 22 ס"מ בכף חמאה רכה, וזורים על הפנים המשומן כף סוכר. מפזרים את השקדים המולבנים על תחתית התבנית. מכניסים את התבנית למקרר. בצלחת עמוקה מערבבים את שתי כפות הסוכר הנותרות עם הקורנפלור ועם הקינמון ושומרים בצד.2 מכינים את הבצק. מנפים קמח, אבקת אפייה והל לקערה גדולה. מוסיפים שמרים, סוכר, מלח וקליפת לימון ומערבבים. מוסיפים קוטג', ביצים טרופות עם החלב וחמאה, ומערבלים או מערבבים בכף עץ לבצק רך וחלק.

  • 02.

    חותכים שני שזיפים ל־10-8 פלחים כל אחד. קוצצים את השזיפים הנותרים לקוביות של

  • 03.

    5 ס"מ. טובלים את פלחי השזיפים בתערובת הסוכר והקינמון ומעמידים אותם על תחתית התבנית בתוך השקעים, כשצד הקליפה נשען על הדופן. מעבירים בזהירות (בידיים) רבע מכמות הבצק לתוך התבנית ומסדרים אותו כך שיקבע את הפלחים במקומם. מקפיצים את קוביות השזיפים בתערובת הקינמון הנותרת. מפזרים כרבע מכמות הקוביות על הבצק. מכסים בחצי מכמות הבצק הנותרת ומפזרים עליה חצי מכמות קוביות השזיפים - דוחקים אותן לתוך הבצק. מכסים בבצק הנותר ודוחקים לתוכו את קוביות השזיפים הנותרות. מכסים את התבנית בניילון ומשהים במקום חמים עד שהבצק תופח ממלא את התבנית עד שפתה.

  • 04.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). אופים את הקוגלהוף במרכז התנור במשך כ־50 דקות. מצננים כחצי שעה בתבנית, והופכים את התבנית על רשת המונחת מעל מגש. מצננים חצי שעה לפחות לפני שמרימים את התבנית ומשחררים את העוגה.

    טיימר מופעל

    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.