מתכון סופגניות מיני | השף הלבן

סופגניות מיני

סופגניות מיני

מאת: שף ליטל ארזי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סופגניות מיני

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 3 1/2 כוסות קמח
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ו 1/4 כפית שמרים יבשים
  • 1ו 1/4 כוסות חלב 1% "תנובה" פושר
  • 20 גרם חמאת "תנובה"
  • 1 ביצה בטמפרטורת החדר
  • שמן לטיגון
  • 8 כפות סוכר
  • 1 כף קינמון

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה קטנה מערבבים את השמרים עם החלב, מוסיפים את הביצה וטורפים היטב.

  • 02.

    בקערת מיקסר, מערבבים כוס וחצי קמח עם הסוכר, מוסיפים את תערובת השמרים ובעזרת וו לישה מערבבים כדקה. מוסיפים את יתרת הקמח וממשיכים לערבב כ 5 דקות על מהירות גבוהה, עד קבלת בצק נוח לעבודה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מכסים את קערת המיקסר במגבת, ומניחים לבצק לתפוח כ-60 דקות או עד הכפלת נפחו.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 04.

    מרדדים על משטח מקומח את הבצק לעובי

  • 05.

    5 ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת חותכן עוגיות בקוטר 4 ס"מ.

  • 06.

    על מגש אפייה מקומח היטב, מניחים את העיגולים ונותנים להם לתפוח עד הכפלת נפחם, כ-60 דקות.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 07.

    מחממים שמן בסיר בינוני, ומטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד הזהבה.

  • 08.

    מערבבים בקערה את הסוכר והקינמון. מניחים את הסופגניות בתוך תערובת הסוכר ומערבבים היטב.

הכנת? כאן מדרגים
(1173)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.