סופגניות במילוי תותים - מתכון מאת השפית אינס ינאי | השף הלבן

סופגניות במילוי תותים אמיתיים

סופגניות לחנוכה עם טוויסט: במקום הריבה, מילאנו את הסופגניות בתותים אמיתיים! והתוצאה? חגיגית, מפתיעה ומאוזנת יותר. מתכון חדש שכדאי לנסות בחנוכה הקרוב

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סופגניות במילוי תותים
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק
  • 4 כוסות קמח לבן
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כוס חלב תנובה בטמפ' פושרת
  • 100 גרם חמאה
  • כף וחצי שמרים יבשים
  • 1 ביצה
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 שקית תותים מוקפאים "סנפרוסט" קפואים - מופשרים ומיובשים על נייר סופג
  • לטיגון: שמן קנולה
  • להגשה: אבקת סוכר
גודל תבנית: סיר טיגון עמוק

הוראות הכנה:

  • 01.

    במיקסר עם וו לישה מניחים קמח שמרים וסוכר. יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר המרכיבים ולשים לבצק אחיד ולא דביק. במקרה הצורך מוסיפים מוסיפים 1/4 כוס חלב.

  • 02.

    מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכוסה ומתפיחים כשעה.

  • 03.

    לאחר ההתפחה, מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים מעט. יוצרים מהבצק כדורים שווים בגודלם.

  • 04.

    מכדררים כל כדור, משטחים מעט בעזרת הידיים ומניחים בתוכו תות. סוגרים על התות את הבצק לכדור ומניחים על קוביית נייר אפייה, חוזרים על הפעולה עם שאר המסה.

  • 05.

    מתפיחים את כדורי הבצק הממולאים כ- 40 דקות נוספות.

    טיימר מופעל

    00:40:00
  • 06.

    מחממים שמן עמוק בסיר עמוק ומניחים בזהירות את הסופגנייה עם נייר האפייה בשמן. שולפים בעזרת מלקחיים את הנייר ומטגנים את הסופגנייה עד להזהבה. חוזרים על הפעולה עם יתר הסופגניות.

  • 07.

    מעבירים את הסופגניות לנייר סופג ומפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.

  • 08.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.