'סוכות פרי' – מאפה עלים חגיגי במילוי קרם ופירות טריים עם סכך של שוקולד לבן

הקינוח המושלם לסוכה! לכבוד החג דור משה הכין לכם מתכון מרשים למאפה בצורת סוכה. שיהיה בתיאבון!

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
'סוכות פרי' – מאפה עלים חגיגי במילוי קרם ופירות טריים עם סכך של שוקולד לבן
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל 8 מנות:

לקרם פטיסייר:
  • ½ ליטר חלב תנובה 3%
  • 6 חלמונים מביצה בגודל L
  • 5 כפות קורנפלור (50 גרם)
  • חצי כוס + כף סוכר לבן (115 גרם)
  • גרגרים ממקל וניל / כפית מחית וניל
  • 30 גרם חמאה "השף הלבן" חתוכה לקוביות
  • ½ מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38% "השף הלבן" (125 מ"ל) להקצפה בהמשך
לריבועי הבצק:
  • בצק עלים חמאה "מעדנות" מופשר ע"פ הוראות היצרן
לקישוט:
  • אבקת סוכר
  • פירות טריים
  • 50 גרם שוקולד לבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת הקרם, מניחים בסיר בינוני את החלב יחד עם החלמונים, הקורנפלור, הסוכר והוניל. טורפים היטב.

  • 02.

    מניחים את הסיר על להבת כיריים בינונית וטורפים היטב, עד שהקרם מסמיך. יש "לגרד" היטב את תחתית הסיר בעזרת מטרפה על מנת לוודא שלא נותרים גושים.

  • 03.

    מורידים את הסיר מהכיריים ומוסיפים את החמאה בהדרגה, תוך כדי טריפה.

  • 04.

    מעבירים את הקרם לקערה נקייה ומכסים עם ניילון נצמד, כך שהניילון נוגע בקרם ואוטם אותו היטב.

  • 05.

    מקררים במשך 3 שעות, או עד שהקרם קר לחלוטין.

  • 06.

    מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

  • 07.

    להכנת ריבועי הבצק, חותכים את הבצק לשמונה ריבועים שווים בגודל.

  • 08.

    בכל ריבוע חותכים מסגרת פנימית במקביל לשולי הבצק, כס"מ אל תוך הבצק. מקפידים שכל זוג צלעות יהיו מחוברות אחת לשניה, אך לא לשאר הצלעות.

  • 09.

    מרימים כל אחד מהקצוות ומניחים על הקצה הנגדי, כך שנוצרת מסגרת כמו בתמונה.

  • 10.

    אם הבצק מתרכך מדי במהלך העבודה, מומלץ להעביר אותו לכמה דקות למקפיא.

  • 11.

    מנקבים בעזרת מזלג את הריבוע הפנימי על מנת שלא יתפח באפייה, מברישים את שולי הבצק (המסגרת החיצונית שהתקבלה) בביצה טרופה ואופים כ- 20-30 דקות עד להזהבה של הבצק. מצננים לטמפ' החדר.

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 12.

    להכנת סכך השוקולד, ממיסים בעדינות את השוקולד הלבן ומורחים אותו בשכבה דקה על נייר אפייה.

  • 13.

    מגלגלים את הנייר לגליל הדוק ומקררים למשך חצי שעה לפחות.

  • 14.

    פותחים את נייר האפייה מעל צלחת, ושומרים את שברי השוקולד במקרר.

  • 15.

    לסיום הכנת הקרם, מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. טורפים היטב את קרם הפטיסייר שהתקרר ומקפלים לתוכו את הקצפת.

  • 16.

    לקישוט המאפה, מפדרים את שולי הבצק באבקת סוכר.

  • 17.

    מזלפים / מניחים שכבה עבה מהקרם במרכז השקוע של כל מאפה, מסדרים פירות ומניחים מעל את שברי השוקולד הלבן, כך שיהיו מקבילים זה לזה.

  • 18.

    שומרים בקירור.

  • 19.

    מגישים ונהנים! חג שמח!

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.