'סוכות פרי' – מאפה עלים חגיגי במילוי קרם ופירות טריים עם סכך של שוקולד לבן
הקינוח המושלם לסוכה! לכבוד החג דור משה הכין לכם מתכון מרשים למאפה בצורת סוכה. שיהיה בתיאבון!

המרכיבים ל 8 מנות:
- ½ ליטר חלב תנובה 3%
- 6 חלמונים מביצה בגודל L
- 5 כפות קורנפלור (50 גרם)
- חצי כוס + כף סוכר לבן (115 גרם)
- גרגרים ממקל וניל / כפית מחית וניל
- 30 גרם חמאה "השף הלבן" חתוכה לקוביות
- ½ מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38% "השף הלבן" (125 מ"ל) להקצפה בהמשך
- בצק עלים חמאה "מעדנות" מופשר ע"פ הוראות היצרן
- אבקת סוכר
- פירות טריים
- 50 גרם שוקולד לבן
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הקרם, מניחים בסיר בינוני את החלב יחד עם החלמונים, הקורנפלור, הסוכר והוניל. טורפים היטב.
-
02.
מניחים את הסיר על להבת כיריים בינונית וטורפים היטב, עד שהקרם מסמיך. יש "לגרד" היטב את תחתית הסיר בעזרת מטרפה על מנת לוודא שלא נותרים גושים.
-
03.
מורידים את הסיר מהכיריים ומוסיפים את החמאה בהדרגה, תוך כדי טריפה.
-
04.
מעבירים את הקרם לקערה נקייה ומכסים עם ניילון נצמד, כך שהניילון נוגע בקרם ואוטם אותו היטב.
-
05.
מקררים במשך 3 שעות, או עד שהקרם קר לחלוטין.
-
06.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
-
07.
להכנת ריבועי הבצק, חותכים את הבצק לשמונה ריבועים שווים בגודל.
-
08.
בכל ריבוע חותכים מסגרת פנימית במקביל לשולי הבצק, כס"מ אל תוך הבצק. מקפידים שכל זוג צלעות יהיו מחוברות אחת לשניה, אך לא לשאר הצלעות.
-
09.
מרימים כל אחד מהקצוות ומניחים על הקצה הנגדי, כך שנוצרת מסגרת כמו בתמונה.
-
10.
אם הבצק מתרכך מדי במהלך העבודה, מומלץ להעביר אותו לכמה דקות למקפיא.
-
11.
מנקבים בעזרת מזלג את הריבוע הפנימי על מנת שלא יתפח באפייה, מברישים את שולי הבצק (המסגרת החיצונית שהתקבלה) בביצה טרופה ואופים כ- 20-30 דקות עד להזהבה של הבצק. מצננים לטמפ' החדר.
טיימר מופעל
-
12.
להכנת סכך השוקולד, ממיסים בעדינות את השוקולד הלבן ומורחים אותו בשכבה דקה על נייר אפייה.
-
13.
מגלגלים את הנייר לגליל הדוק ומקררים למשך חצי שעה לפחות.
-
14.
פותחים את נייר האפייה מעל צלחת, ושומרים את שברי השוקולד במקרר.
-
15.
לסיום הכנת הקרם, מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. טורפים היטב את קרם הפטיסייר שהתקרר ומקפלים לתוכו את הקצפת.
-
16.
לקישוט המאפה, מפדרים את שולי הבצק באבקת סוכר.
-
17.
מזלפים / מניחים שכבה עבה מהקרם במרכז השקוע של כל מאפה, מסדרים פירות ומניחים מעל את שברי השוקולד הלבן, כך שיהיו מקבילים זה לזה.
-
18.
שומרים בקירור.
-
19.
מגישים ונהנים! חג שמח!