זנגולה - טעים וקל להכנה | השף הלבן

זנגולה-סופגניות עירקיות

מי אמר שבחנוכה מכינים רק סופגניות ולביבות? קבלו את הגרסה של רון יוחננוב לזנגולה: המתכון המסורתי, אך עם טוויסט קינמוני וציפוי גבינתי עשיר, מרשים ומפנק

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
זנגולה-סופגניות עירקיות
צילום: יהונתן בן חיים עיצוב: רון יוחננוב

המרכיבים ל 10-12 יחידות:

לבצק:
  • 300 גרם קמח תופח
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • 2 ביצים
  • כף קינמון
לציפוי:
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 25 גרם חמאה
  • 1-2 כפות חלב תנובה (במידה וצריך)
גודל תבנית: מחבת טיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה, מערבבים את כל המרכבים לבצק עד שמתקבלת בלילה אחידה. יש לעשות זאת בסמוך להכנה ולהימנע מערבוב יתר.

  • 02.

    מחממים שמן בסיר גדול לטמפרטורה של 160 מעלות

  • 03.

    מעבירים את הבלילה לשקית זילוף או לשקית זיפלוק (סוגרים אותה היטב ויוצרים חריץ באחת הפינות)

  • 04.

    מזלפים את הבלילה בתנועות מעגליות לתוך השמן עד שנוצרת הצורה של הזנגולה

  • 05.

    מטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה. מוציאים ומסננים.

  • 06.

    בקערה, מערבבים היטב את מרכיבי הציפוי עד לקבלת נוזל חלק

  • 07.

    מורחים מעל הזנגולות את הציפוי ומגישים

  • 08.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(9)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.