פריטטה קישואים: מתכון לפריטטה קישואים עם פטה | השף הלבן

פריטטה אביבית

מאת: רותם ניר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פריטטה אביבית השף הלבן

המרכיבים ל 4 מנות:

מצרכים:
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול קטן פרוס לחצאים
  • 2 זוקיני פרוס בעובי 5 מ״מ
  • 2 קישואים פרוסים בעובי 5 מ״מ
  • 2 שיני שום קלוף ופרוס
  • מלח אטלנטי, פלפל שחור טרי גרוס לפי הטעם
  • 6 ביצים
  • 3 כפות חלב או שמנת מתוקה "השף הלבן"
  • שברי גבינת פטה "פיראוס"
  • 1/3 כוס אפונה עדינה קפואה מופשרת
  • חופן עלי שמיר או שומר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 02.

    מחממים מחבת טפלון בקוטר 22 ס״מ ומוסיפים את שמן הזית, מחמים מעט ומוסיפים את הבצל הסגול, מאדים תוך ערבוב כ-5 דקות ומתבלים. בינתיים מערבבים את הביצים והשמנת / חלב היטב, שומרים בצד.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים את פרוסות הזוקיני והקישואים ומטגנים עד שהם מזהיבים קלות, מוסיפים את השום ומערבבים.

  • 04.

    שופכים את בלילת הביצים למחבת החמה ונותנים לה להתייצב כדקה, אפשר - בעזרת מרית - לדחוף את דופן הביצה שהתבשלה פנימה - כלפי מרכז המחבת וכך ליצור פריטטה אוורירית יותר (שאר הבלילה תנזל לדופן הריקה)

  • 05.

    מוסיפים את שברי גבינת הפטה ומפזרים את האפונה. אופים עד השחמה - כ 10 דקות, מפזרים את עלי השומר ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(6)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.