מתכון פריטטה לארוחת בוקר | השף הלבן

פריטטה

פריטטה לארוחת בוקר

מאת: מתכון גולש
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פריטטה

המרכיבים ל 20 מנות:

  • 1 כף חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • 2 קישואים בינוניים מרוסקים גס
  • 1 כרישה פרוסה לפרוסות דקות
  • 1 שן שום מעוכה
  • 8 ביצים טרופות
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 40 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 1 כף פולנטה (קמח תירס)
  • 2 כפיות עלי נענע טריים קצוצים
  • מלח
  • פלפל
לזריה
  • 1 כף פולנטה
  • 2 כפות גבינת פטה מפוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים מחבת טפלון במעט שמן זית.

  • 02.

    בסיר קטן ממיסים את החמאה ושארית השמן, מאדים את הכרישה, הקישואים והשום, תוך כדי ערבוב, מכסים ומבשלים עד שהירקות מתרככים, מורידים מהאש ומצננים.

  • 03.

    בקערה נפרדת מערבבים ביצים, שמנת מתוקה, גבינת פרמזן, גבינת פטה וכף פולנטה, מוסיפים את הירקות, את הנענע הטרייה ומתבלים בפלפל ומעט מלח.

  • 04.

    מחממים את מחבת הטפלון על האש ויוצקים לתוכה את בלילת הביצים והירקות. מפזרים מלמעלה כף פולנטה ופרורי גבינת פטה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות.

  • 05.

    אופים כ 40 דקות או עד שהביצים מתייצבות ומשחימות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 06.

    מצננים וקורצים לבבות בעזרת החותכן. מגישים חם, פושר או קר.

הכנת? כאן מדרגים
(83)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.