לביבות בסגנון יווני קטוגניות ללא גלוטן
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל15 לביבות:
מרכיבים:
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה השף הלבן
- 1 חבילה (250 גרם) פטה 20% פיראוס
- 4 זוקיני גדולים מגוררים גס וסחוטים היטב מנוזלים
- 3 בצל ירוק קצוץ דק מאוד
- 2 ביצים
- 1 שקית קטנה אבקת אפייה
- 3 כוסות קמח שקדים
- 3 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 גביע גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי 25%
- 2 כפות אורגנו טרי קצוץ דק / כפית אורגנו יבש
- שמן זית לטיגון הלביבות
- תרסיס שמן
להגשה מערבבים יחד:
- 2 גביעים (400 גרם) יוגורט תנובה 3% BIO
- 1 מלפפון מגורר
- 1 שן שום מגוררת
- 3 כפות שמיר קצוץ
- מיץ מ־1/2 לימון
- 1/2 כפית מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים יחד את מרכיבי הלביבות.
-
02.
במחבת מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הלביבות משני הצדדים.
-
03.
מערבבים את מרכיבי הצזיקי ומגישים ליד.
-
04.
הערה: ניתן לשמן נייר אפייה היטב בשמן זית, לשטח את מסת הלביבות, לאפות בחום של 200 מעלות עד השחמה ולחרוץ לריבועים בעזרת גלגלת פיצה.
הכנת? כאן מדרגים