סלמון בתנור
לא צריך להיות שף מוסמך בשביל להכין מנת דגים מרשימה: מתכון פשוט לסלמון אפוי בתנור שכל אחד יכול להכין עם טוויסט בדמות לימון. מנה ראשונה מעולה לארוחות חגיגיות
המרכיבים ל5 מנות:
- 4 כפות שמן זית
- 5 גרגירי פלפל שחור לא טחון
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור טחון לפי הטעם
- 800 גרם פילה סלמון קפוא של דגי תנובה
- 3 לימונים
הוראות הכנה:
-
01.
שוטפים היטב את דג הסלמון, ומשרים אותו במיץ לימון לכמה דקות כדי להפחית את הריח.
-
02.
מחממים תנור לחום 180 מעלות.
-
03.
מניחים את הסלמון בתבנית ומפזרים עליו פלפל ומלח, שמן זית ולימון.
-
04.
אופים בתנור עד שרואים שהדג מתכסה בשכבת שומן לבנה (מראה של בועות לבנות מפוזרות על הדג).
-
05.
מגישים לצד פלח לימון טרי וסלט ירוק.
-
06.
בתאבון!
הידעת?
הסלמון הוא אחד מהדגים האהובים ביותר, ובצדק: יש לו טעם נהדר וקל מאוד להכין ממנו מנות עשירות וטעימות. ככה מכינים את הקלאסיקה - סלמון בתנור שמתאים לאירוח שאלת השאלות: איך מכינים סלמון בתנור שייצא עסיסי למרות האפייה? התשובה - מקפידים על זמני האפייה וכבר כשהשומן צץ על גבי הסלמון מוציאים אותו מהתנור. לפניכם מתכון לסלמון בתנור עם לימון, פלפל ושמן זית, הכי פשוט והכי מוצלח שיש. קדימה, למטבח!