תבשיל עוף בירקות שורש של יהודית אביב | השף הלבן

תבשיל עוף בירקות שורש של יהודית אביב

קבלו מתכון מדליק לארוחת עוף טעימה ומהירת הכנה

מאת: יהודית אביב
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תבשיל עוף בירקות שורש של יהודית אביב
צילום: יהודית אביב

המרכיבים ל4-6:

לרכישה >>
  • 5-6
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 3 כפיות סילאן
  • 2.5 כוסות מים רותחים
  • 8 שוקי עוף טריים "עוף תנובה"
  • 1 שקית (800 גרם) לקט כפרי של סנפרוסט
  • 6 יחידות כרישה (כ – 500 גרם אחרי ניקוי)
  • 3 בצלים לבנים בינוניים
  • 4 בצלים ירוקים
  • 15 שזיפים מיובשים ללא חרצנים
  • 15 משמשים מיובשים
  • 1/3 כוס + ¼ כוס שמן זית
  • 2 מקלות קינמון
  • 4-5 עלי דפנה

הוראות הכנה:

  • 01.

        קולפים את הכרישות ושוטפים אותן. פורסים לפרוסות ברוחב 1 ס”מ. קולפים את הבצל הלבן וחותכים לרבעים. שוטפים את הבצלים הירוקים ופורסים לפרוסות ברוחב 1 ס”מ.

  • 02.

        שוטפים את הפירות היבשים ומשרים אותם במים רותחים.

  • 03.

        שוטפים את השוקיים ומנגבים היטב עם מגבת מטבח (אני קוטמת להן את הקצה).

  • 04.

        בסיר רחב מחממים 1/3 כוס שמן זית על להבה גבוהה. מניחים את השוקיים אחד אחד וצורבים כמה דקות טובות מכל הכיוונים עד שהם מזהיבים היטב. מוציאים אותם לצלחת, מוסיפים עוד ¼ כוס שמן זית ומנמיכים את הלהבה.

  • 05.

        מוסיפים לסיר את כל סוגי הבצלים, את מקלות הקינמון, עלי הדפנה והפלפל האנגלי ומטגנים כחצי שעה על להבה נמוכה ועם סיר מכוסה עד שהבצל מאבד נפח ומזהיב. מידי פעם מערבבים כדי שהבצלים לא יישרפו.

  • 06.

        מוסיפים את שקית ירקות השורש ומטגנים עוד כחצי שעה עד שהכל שחום יפה.

  • 07.

        מסננים את הפירות היבשים מהמים ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את השוקיים.

  • 08.

        בקערה נפרדת מערבבים יחד מים רותחים, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מוזגים את המים לסיר, מזלפים מעל הכל את הסילאן, מנמיכים את הלהבה להכי הכי קטנה שיש בגז וגם אותה למינימום שיש ומבשלים שעה – שעה ורבע עד שרוב הנוזלים מצטמצמים ומסמיכים והתבשיל מקבל צבע שחום מהמם. מידי פעם במהלך בישול מטים את הסיר על צידו ובעזרת כף מרטיבים את העוף עם הרוטב. לקראת סוף הבישול טועמים את הרוטב כדי לוודא שלא חסר מלח או פלפל שחור. במידה וחסר תיבול, מערבבים מעט מים בכלי עם מלח ופלפל שחור ומוזגים למרכז הסיר בין הירקות. מחזיקים את הידיות של הסיר ומערבבים בתנועות סיבוביות.

  • 09.

        מגישים עם אורז לבן אחד אחד בתוספת שקדים מולבנים מטוגנים

הכנת? כאן מדרגים
(3)