מתכון רצועות צ'אך מוקפצות עם ירקות, קשיו ובצל ירוק | השף הלבן

רצועות צ'אך מוקפצות עם ירקות, קשיו ובצל ירוק

נתחי בקר בניחוח אסייתי, להכנה מהירה וקל​ה. מנה מעולה ומזינה

רצועות צ'אך מוקפצות עם ירקות, קשיו ובצל ירוק מאת: שף אבי שטייניץ
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
רצועות צ'אך מוקפצות עם ירקות, קשיו ובצל ירוק

המרכיבים ל4:

  • 1/2 ק"ג צ'אך עגל טרי חתוך לרצועות דקיקות
  • 2 כפות קורנפלור לקימוח הנתחונים
  • גזר גדול קלוף חתוך לגפרורים
  • זוקיני חתוך לגפרורים
  • צרור בצל ירוק שטוף
  • 100 גרם קשיו קצוץ גס
  • 2 חופני נבטי שעועית
  • 1/2 בצל סגול חתוך לרצועות
אופציונאלי:
  • 10 ענפי אספרגוס חתוכים ל- 36
  • עלי בזיל
  • 1/3 כוס שמן צמחי
לרוטב:
  • 4 כפות מים
  • 4 כפות סויה
  • כף חומץ (חומץ אורז הכי טוב)
  • 2.5 כפות שבבי קוקוס
  • כפית ג'ינג'ר קלוף ומגורר
  • שן שום קצוצה
  • 3 כפיות דבש
  • 1/2 כפית מלח פלפל צ'ילי קצוץ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מקמחים את רצועות הבשר, מעבירים למסננת ומנערים היטב להסרת הקורנפלור המיותר.

  • 02.

    מחממים ווק לחום גבוה מאד, מוסיפים שמן ומחממים שנית עד שהשמן מעשן.

  • 03.

    מטגנים את הבשר ב- 2 חלקים כ- 30 שניות בכל פעם, מסננים ומוציאים לכלי נפרד. שומרים חם.

  • 04.

    מוסיפים לווק בצל ירוק חלק לבן בלבד ומקפיצים כדקה.

  • 05.

    מוסיפים גזר, זוקיני, מחצית מכמות הקשיו ומקפיצים במשך דקה נוספת.

  • 06.

    מוסיפים נבטים ועלי בזיל, מקפיצים מעט לפיזור אחיד ומשיבים את הבשר לווק.

  • 07.

    מוזגים מעל את הרוטב ומערבבים היטב כ- 1/2 דקה מתחתית הווק כלפי מעלה לקבלת פיזור אחיד של כל המרכיבים.

  • 08.

    מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הקשיו והבצל הירוק ומגישים​.

הכנת? כאן מדרגים
(1)