מתכון רוסטביף במלח גס | השף הלבן

רוסטביף במלח גס

אין על מנת בשר מנתח איכותי בליווי תבלינים טעימים שנעשה בצלייה. קחו לכם הפסקה מהחיים ופשוט תהנו

מאת: עורך שף לבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
רוסטביף במלח גס

המרכיבים ל10 מנות:

  • 1.5 ק"ג נתח סינטה או כף "אדום אדום"
  • 3 ק"ג מלח גס
  • 2 חלבוני ביצה
  • חופן גדול של גבעולי תימין
  • 3 שיני שום גדולות פרוסות עבה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מראש תנור ל ºC

  • 02.

    מערבבים בקערה גדולה מלח גס עם החלבונים.

  • 03.

    בידיים רטובות מניחים שכבה דקה (½ ס"מ) מהמלח בתחתית התבנית ומניחים מעל את נתח בשר .

  • 04.

    מפזרים על הבשר (בחלקו העליון) תימין ופרוסות שום.

  • 05.

    עוטפים את הנתח מכל הצדדים במלח הנותר ומהדקים היטב.

  • 06.

    צולים בתנור המחומם מראש ל ºC220 כ ½ שעה ומוציאים מהתנור.

  • 07.

    לאחר 10 דקות של שהייה מחוץ לתנור, שוברים את שכבת המלח העליונה ומחלצים את הרוסטביף. מאפשרים מנוחה של כ 20 דקות- ½ שעה נוספת. פורסים פרוסות דקות ומגישים בתוספת סלט ירוק מרענן.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(118)