קציצות בשר עם דלעת ושעועית | השף הלבן

קציצות בשר עם דלעת ושעועית

סיר קציצות חגיגי וטעים שאין סיכוי שהוא לא יגמר

מאת: אפרת ליכטנשטט
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קציצות בשר עם דלעת ושעועית
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל6-7 מנות:

מצרכים לקציצות:
  • 1 קילו בשר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ דק דק
  • 2 כפות קמח שקדים
  • 2 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 2 ביצים
  • 1 כפית גדושה מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • ½ כפית כמון
  • ⅓ כפית קינמון
  • 1 חבילת שעועית קפואה סנפרוסט
  • 300 גרם דלעת
מצרכים לרוטב:
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 2 כפיות רסק עגבניות
  • 1 כפית גדושה מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1 כפית אבקת מרק בטעם עוף אורגנית
  • ½ כפית כמון
  • ⅓ כפית קינמון

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות.

  • 02.

    בידיים רטובות יוצרים קציצות עגולות.

  • 03.

    מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן צרובות.

  • 04.

    מוסיפים את הדלעת והשעועית בין הקציצות, אל דאגה אם זה צפוף, הירקות מתכווצים.

  • 05.

    מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוזגים על הכל.

  • 06.

    מנערים מעט את הסיר כך שהקציצות יהיו רטובות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.

  • 07.

    מבשלים 45 דקות ומדי פעם מרימים את המכסה ומוזגים מהרוטב על הקציצות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 08.

    אוכלים חם עם אורז או פירה.

הכנת? כאן מדרגים
(30)