מתכון בשר טחון עם פירה | השף הלבן

בשר טחון עם פירה

בשר טחון עם פירה – מתכון בשרי משביע שגם ילדים אוהבים, מתאים לארוחת צהריים

מאת: קורל וקנין
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בשר טחון עם פירה

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 3-2 עלי דפנה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1/3 כוס מים
  • 6 תפוחי אדמה קלופים
  • שמן זית
  • פירורי לחם

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    מטגנים את הבצל במחבת או סיר עם מעט שמן , מוסיפים את המים ואת כל התבלינים, מערבבים ומוסיפים את הבשר. מערבבים עד לספיגת כל הטעמים - אם יוצא יבש מדי מוסיפים עוד קצת מים ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו ומוכן לאכילה - במשך כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מורידים מהאש -מצננים מעט .

  • 04.

    בסיר נוסף מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים ומוכנים למעיכה, מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומועכים אותם לפירה.

  • 05.

    לוקחים קעריות אישיות בינוניות ( רצוי שקופות )ומכניסים לחצי קערית בשר טחון ולחצי השני את הפירה - כך שנוצרת שכבה של בשר ועליה שכבה של פירה.

  • 06.

    על הפירה שמים פירורי לחם ומעליהם מזלפים שמן זית.

  • 07.

    מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך 10 - 15 דקות, עד שפירורי הלחם משחימים. מוציאים מהתנור ומגישים עם כפית או כף.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(248)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.