סלט קיץ מרשים בקערה אפויה | השף הלבן

סלט קיץ בתוך קערת לחם

בסלט הזה אוכלים גם את הקערה! לא תאמינו כמה קל להכין את המנה המרשימה הזאת, קערת בצק פריך עם סלט קיץ מנצח.

מאת: אריאל בן חמו
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סלט קיץ בקערת לחם
צילום: אריאל בן חמו עיצוב: אריאל בן חמו

המרכיבים ל2:

  • לקערה:
  • 1/2 חבילה (450 גרם) בצק פריך מעדנות מופשרת לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
  • חמאה "תנובה" לשימון הקערה
לסלט:
  • 1/2 ראש חסה קצוצה
  • חופן עלי בייבי
  • 1/2 תפוח/ אגס חתוך לריבועים
  • חופן ענבים ירוקים
  • 1/4 כוס פטל מיובש/ חמוציות
  • 70 גרם גבינת גליל-רוקפור "קולקשן"
לרוטב:
  • 1 מיץ מלימון קטן
  • 1 כפית דבש
גודל תבנית: קערה בקוטר 18 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

        מחממים תנור ל – 180 מעלות בתוכנית טורבו.

  • 02.

        מפשירים את הבצק בהתאם להוראות על האריזה.

  • 03.

        פותחים בעדינות את הבצק על משטח עבודה.

  • 04.

        הופכים את הקערה ומשמנים אותה מבחוץ.

  • 05.

        מניחים על הקערה את הבצק וחותכים בעזרת סכין חדה את הדפנות.

  • 06.

        מהדקים את הבצק לקערה, מתאימים לצורתה ומעבירים למקפיא לחצי שעה התייצבות.

  • 07.

        אופים את הקערה הישר מהמקפיא כ- 20 דקות או עד שהבצק מזהיב מכל הצדדים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

        מצננים לחלוטין ומנתקים את הבצק בעדינות מהקערה.

  • 09.

        מערבבים את כל מרכיבים הסלט ומניחים בקערת הלחם.

  • 10.

        מאחדים את הלימון והדבש לרוטב ומתבלים רק כשמגישים כדי לא להרטיב את הקערה.

  • 11.

        את הקצוות המיותרים שנשאר מהבצק אפשר לחתוך ולאפות לקרקרים שישדרגו את הסלט.

הכנת? כאן מדרגים
(3)