סלט קיץ בתוך קערת לחם
בסלט הזה אוכלים גם את הקערה! לא תאמינו כמה קל להכין את המנה המרשימה הזאת, קערת בצק פריך עם סלט קיץ מנצח.
המרכיבים ל2:
- לקערה:
- 1/2 חבילה (450 גרם) בצק פריך מעדנות מופשרת לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
- חמאה "תנובה" לשימון הקערה
- 1/2 ראש חסה קצוצה
- חופן עלי בייבי
- 1/2 תפוח/ אגס חתוך לריבועים
- חופן ענבים ירוקים
- 1/4 כוס פטל מיובש/ חמוציות
- 70 גרם גבינת גליל-רוקפור "קולקשן"
- 1 מיץ מלימון קטן
- 1 כפית דבש
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל – 180 מעלות בתוכנית טורבו.
-
02.
מפשירים את הבצק בהתאם להוראות על האריזה.
-
03.
פותחים בעדינות את הבצק על משטח עבודה.
-
04.
הופכים את הקערה ומשמנים אותה מבחוץ.
-
05.
מניחים על הקערה את הבצק וחותכים בעזרת סכין חדה את הדפנות.
-
06.
מהדקים את הבצק לקערה, מתאימים לצורתה ומעבירים למקפיא לחצי שעה התייצבות.
-
07.
אופים את הקערה הישר מהמקפיא כ- 20 דקות או עד שהבצק מזהיב מכל הצדדים.
טיימר מופעל
-
08.
מצננים לחלוטין ומנתקים את הבצק בעדינות מהקערה.
-
09.
מערבבים את כל מרכיבים הסלט ומניחים בקערת הלחם.
-
10.
מאחדים את הלימון והדבש לרוטב ומתבלים רק כשמגישים כדי לא להרטיב את הקערה.
-
11.
את הקצוות המיותרים שנשאר מהבצק אפשר לחתוך ולאפות לקרקרים שישדרגו את הסלט.