סלט כרובית וירוקים
סלט עשיר, עם מלא ירוקים וכרובית חגיגית
פרווה
סוג מתכון
30 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט
עיצוב: אפרת ליכטנשטט
המרכיבים ל6 מנות:
- 1 שקית כרובית מוקפאת סנפרוסט
- 3-4- כפות שמן זית
- מלח ופלפל
- 1 ראש חסה קטן קצוץ גס
- 1 צרור רוקט קצוץ גס
- 5-7 מלפפונים מיני חתוכים לעיגולים (או שני מלפפונים רגילים)
- 2 ענפי בצל ירוק קצוצים דק דק
- חצי כוס שבבי שקדים שקליתם קלות על מחבת ללא שמן
- 100 גרם אוכמניות טריות (או פרי אחר שאתם אוהבים)
לרוטב:
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כף רוטב סויה ללא גלוטן לכשרות פסח
- 1 כף מייפל
- 1 כפית שמן שומשום
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורר
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את הכרובית על נייר אפייה, מפזרים עליה שמן זית, מלח ופלפל בנדיבות ומערבבים היטב כך שתהיה כולה מצופה בשמן.
-
02.
אופים כ30-40 דקות בתנור על 190 מעלות עד שהיא מזהיבה ומעט שחומה. מומלץ לערבב באמצע זמן האפייה לאפייה אחידה.
טיימר מופעל
-
03.
מערבבים את כל חומרי הסלט.
-
04.
מערבבים את כל חומרי הרוטב וסמוך להגשה מוזגים על הסלט.
-
05.
מוסיפים מלח לפי הטעם.
הכנת? כאן מדרגים