סלט יווני קלאסי עם זיתים ובצל
סלט יווני קלאסי עם זיתים שחורים ובצל סגול עם בונוס מיוחד של מתכון לרוטב משגע שישדרג לכם את הסלט

המרכיבים ל 2 מנות:
- 1 בצל
- 1 בצל סגול
- 4 עגבניות (עגבניות שרי כ- 20)
- 3 מלפפונים
- 0.5 קופסת טבעות זיתים שחורים
- מלח
- פלפל שחור
- שמן זית
- גבינה בולגרית 5%
- 5 שיני שום
- 2 כפות חרדל
- 2 כפות מיונז
- הרבה חומץ
- כמה עלי חסה
- עלי ביבי
הוראות הכנה:
-
01.
הסלט:
-
02.
שוטפים את הירקות וקולפים את הבצל.
-
03.
פורסים את החסה לרצועות ושמים בתחתית הקערה יחד עם עלי ביבי.
-
04.
חותכים את המלפפונים לפרוסות ואז לחצאי עיגולים.
-
05.
חותכים את העגבניות לחצי ואז את החצי לרבעים ושמיניות (את עגבניות השרי חותכים לחצי).
-
06.
חותכים את הבצלים לטבעות ושמים מלמעלה.
-
07.
שמים את טבעות בזיתים השחורים מעל הכול.
-
08.
מתבלים.
-
09.
אפשר וטעים להוסיף קרוטונים ו/או גבינה בולגרית 5%! הרוטב:
-
10.
כותשים את השום.
-
11.
שמים את החרדל והמיונז ומערבבים.
-
12.
מערבבים עם החומץ.
-
13.
מערבבים עם השום.
-
14.
סוגרים הכול בצנצנת ריקה ומשקשקים במשך 10 דקות. הרוטב מוכן!
טיימר מופעל