סלט יווני מגוון עם רוטב חרדל ודבש | השף הלבן

סלט יווני מגוון עם רוטב חרדל ודבש

סלט יווני מגוון עם רוטב חרדל ודבש

סלט יווני מגוון עם רוטב חרדל ודבש מאת: עדן בכר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט יווני מגוון עם רוטב חרדל ודבש

המרכיבים ל5:

לסלט:
  • 5 מלפפונים
  • 5 עגבניות
  • 3 עלי חסה
  • 1 בצל סגול
  • עלי בייבי
  • 1 גזר
  • 1 גמבה אדומה
  • 1 גמבה כתומה
  • 1 גבינה בולגרית
  • צרור פטרוזיליה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • מעט אורגנו
  • מיץ מ-1 לימון
לרוטב:
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כפית גדושה של דבש/ סילאן
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 4 כפות חומץ לסלט
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 כף שמן זית
  • 2 קוביות של בזיליקום דורות
תוספות אפשריות:
  • שומשום/ זעתר
  • קוביות משמשים
  • זיתים

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים דק את כל הירקות מלבד החסה והעלי בייבי ומוסיפים לקערה.

  • 02.

    חותכים את החסה לחלקים גדולים ומוסיפים לקערה יחד עם הירקות, ומוסיפים גם את העלי ביבי.

  • 03.

    חותכים לקוביות את הגבינה בולגרית ומוסיפים מעל הכל.

  • 04.

    מוסיפים את המלח, פלפל, מיץ לימון ואת האורגנו.

  • 05.

    רוטב: שמים בצנצנת את כל המרכיבים, מערבבים טוב טוב ושופחים על הסלט

  • 06.

    אפשר לפזר מעל שומשום או זעתר וגם אפשר להוסיף כמה קוביות של משמשים חתוכים, וגם אפשר להוסיף כמה זיתים. קלוריות:  195 למנה | נקודות שומרי משקל: 3 למנה

הכנת? כאן מדרגים
(1)