קציצות עוף ברוטב לימון מנגולד וארטישוק ירושלמי | השף הלבן

קציצות עוף ברוטב לימון מנגולד וארטישוק ירושלמי

מנה קלילה ומלאת טעמים שמשלבת קציצות עוף רכות ועשירות בתבלינים עם רוטב לימוני מרענן. הירקות – מנגולד, תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי – מבושלים יחד ברוטב מתובל, ליצירת תבשיל חם, מנחם וטעים במיוחד. מתאים להגשה לצד אורז, קוסקוס או חלה טרייה, ומבטיח ארוחה מפנקת לכל המשפחה

קציצות עוף ברוטב לימון מנגולד וארטישוק ירושלמי מאת: בתיה שורק
בשרי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קציצות עוף ברוטב לימון מנגולד וארטישוק ירושלמי
צילום: בתיה שורק

המרכיבים ל4-5 מנות:

מרכיבים:
  • 500 גרם עוף טחון
  • 1 ביצה
  • 4 כפות פירורי לחם
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית שום גבישי
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1.5 כפיות מלח
רוטב:
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל חצוי פרוס לרצועות
  • 4 גבעולי סלרי פרוסים
  • צרור מנגולד חתוך לרצועות
  • 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גסות
  • 1 סנפרוסט "ארטישוק ירושלמי"
  • 3 שיני שום כתושות
  • גרדת לימון מלימון שלם
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 3/4 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • ליטר מים רותחים
  • 1/2 לימון סחוט (או יותר לאוהבים)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל המצרכים ולשים היטב לתערובת אחידה.

  • 02.

    מניחים במקרר מכוסה.

  • 03.

    הכנת הרוטב:

  • 04.

    בסיר עם שמן זית מטגנים בצל וסלרי להזהבה יפה, לאחר מכן את התבלינים ומערבבים מעט, מוסיפים מנגולד, תפוח אדמה, ארטישוק ירושלמי, שום כתוש וגרדת לימון.

  • 05.

    מערבבים ומטגנים כ-2 דק' מוסיפים מים רותחים ומבשלים כ -20 דק' עד שהירקות התרככו.

  • 06.

    מוציאים את תערובת הקציצות ובידים מעט משומנת, יוצרים קצציצות יפות.

  • 07.

    כשהירקות התרככו, טועמים את הרוטב ומתקנים טעמים.

  • 08.

    מוסיפים את הקציצות, ומבשלים כ-15 דק' עד שהקציצות מוכנות, בין לבין מניעים בתנועה מעגלית את הסיר לערבוב ובעזרת כף משקים עם הרוטב את הקציצות.

  • 09.

    מוסיפים בסוף הבישול מיץ מחצי לימון סחוט, מעל כל הקציצות ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)