קציצות עוף ברוטב לימון מנגולד וארטישוק ירושלמי
מנה קלילה ומלאת טעמים שמשלבת קציצות עוף רכות ועשירות בתבלינים עם רוטב לימוני מרענן. הירקות – מנגולד, תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי – מבושלים יחד ברוטב מתובל, ליצירת תבשיל חם, מנחם וטעים במיוחד. מתאים להגשה לצד אורז, קוסקוס או חלה טרייה, ומבטיח ארוחה מפנקת לכל המשפחה
המרכיבים ל4-5 מנות:
- 500 גרם עוף טחון
- 1 ביצה
- 4 כפות פירורי לחם
- חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית שום גבישי
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית אבקת סודה לשתיה
- 1.5 כפיות מלח
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל חצוי פרוס לרצועות
- 4 גבעולי סלרי פרוסים
- צרור מנגולד חתוך לרצועות
- 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גסות
- 1 סנפרוסט "ארטישוק ירושלמי"
- 3 שיני שום כתושות
- גרדת לימון מלימון שלם
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 3/4 כפית כורכום
- 1/2 כפית כמון
- ליטר מים רותחים
- 1/2 לימון סחוט (או יותר לאוהבים)
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל המצרכים ולשים היטב לתערובת אחידה.
-
02.
מניחים במקרר מכוסה.
-
03.
הכנת הרוטב:
-
04.
בסיר עם שמן זית מטגנים בצל וסלרי להזהבה יפה, לאחר מכן את התבלינים ומערבבים מעט, מוסיפים מנגולד, תפוח אדמה, ארטישוק ירושלמי, שום כתוש וגרדת לימון.
-
05.
מערבבים ומטגנים כ-2 דק' מוסיפים מים רותחים ומבשלים כ -20 דק' עד שהירקות התרככו.
-
06.
מוציאים את תערובת הקציצות ובידים מעט משומנת, יוצרים קצציצות יפות.
-
07.
כשהירקות התרככו, טועמים את הרוטב ומתקנים טעמים.
-
08.
מוסיפים את הקציצות, ומבשלים כ-15 דק' עד שהקציצות מוכנות, בין לבין מניעים בתנועה מעגלית את הסיר לערבוב ובעזרת כף משקים עם הרוטב את הקציצות.
-
09.
מוסיפים בסוף הבישול מיץ מחצי לימון סחוט, מעל כל הקציצות ומגישים.