קציצות בקר עם אפונה וגזר
מתכון ביתי קלאסי לקציצות בקר רכות ועסיסיות, המתבשלות ברוטב עשיר של אפונה, גזר ותפוחי אדמה. השילוב של תבלינים, ירקות טריים ושומר מוסיף טוויסט מיוחד לכל ביס. מנה מושלמת לארוחת צהריים עם אורז בצד, שמשלבת טעמים אהובים ומזינים בכל צלחת.
המרכיבים ל4-5 מנות:
- 500 גרם בשר טחון
- 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 צרור כוסברה קצוצה
- בצל אחד קטן מגורד
- כפית מלח שטוחה
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כפית אבקת שום
- כפית אבקת סודה לשתיה
- קמצוץ פלפל שחור
- ביצה
- 1/4 כוס מים קרים
- 2-3 כפות שמן זית
- 2 בצלים חתוכים לקוביות
- 3 גבעולי סלרי חתוך לפרוסות
- 2 שומר חתוך לפרוסות
- 1 כף מלח
- 1/4 כפית כורכום
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית פפריקה אדומה
- 4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות
- שקית אפונה וגזר "סנפרוסט"
- 2.5- 3 כוסות מים רותחים (ראו הערה מטה)
- חופן נדיב של עלי כוסברה קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה מניחים את כל מרכיבי הקציצות, מערבבים ולשים היטב לתערובת אחידה.
-
02.
מניחים בצד למנוחה של כחצי שעה (אם חם אז במקרר).
-
03.
בינתיים מכינים רוטב:
-
04.
בסיר רחב עם שמן זית, מטגנים בצל וסלרי עד להזהבה יפה, מוסיפים אפונה וגזר, תפוחי אדמה, שומר ואת כל התבלינים, מערבבים, מוזגים את המים ומבשלים כרבע שעה.
-
05.
בידיים מעט משומנות, יוצרים קציצות עגולות מכניסים אותן אחת אחת לרוטב ותוך כדי מנענעים את הסיר, אל תגעו עם כף שלא תפרקו את הקציצות.
-
06.
מניחים לבישול של כ-40 דק' או עד שהקציצות מוכנות וכל הירקות מוכנים.
-
07.
מפזרים כוסברה מלמעלה ומכבים את האש.
-
08.
מגישים עם אורז.