עוף בסיר אחד עם בצל, כרישה וצימוקים

תבשיל עוף בסיר אחד עם כרישה, בצל וצימוקים ברוטב מתקתק ועדין. מנה חגיגית, קלה להכנה, שממלאת את הבית בניחוחות מושלמים.

מאת: קורל אטיאס
בשרי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוף בסיר אחד

המרכיבים ל 4-6 מנות:

מרכיבים:
  • שקית סנפרוסט כרישה חתוכה
  • שקית סנפרוסט בצל קצוץ
  • 4-6 כרעיים שלמים
  • חצי כוס שמן זית
  • חצי כוס צימוקים
  • 1 מקל קינמון
  • לרוטב -כפית וחצי מלח
לרוטב:
  • כפית וחצי מלח
  • כפית פלפל שחור טחון
  • כפית כורכום
  • 8 כפות סילאן
  • 2/3 כוס מים חמים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרכיבים:

  • 02.

    מחממים תנור על 185 מעלות פס עליון ותחתון ובאמצע מאוורר.

  • 03.

    את כל מצרכי הרוטב מערבבים בקערה עד שהכל אחיד.

  • 04.

    בסיר רחב שמים שקית סנפרוסט כרישה, שקית סנפרוסט בצל, שמן זית, צימוקים, מקל קינמון ומערבבים.

  • 05.

    מוסיפים את הרוטב והכרעיים ומערבבים הכל היטב.

  • 06.

    מניחים מעל נייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור למשך שעה ורבע.

  • 07.

    לאחר שעה ורבע מוציאים את הסיר ומורידים את הנייר כסף ונייר אפייה ומכניסים לתנור למשך שעה נוספת או עד שהכל מתקרמל והעוף רך ומקבל צבע זהוב שזוף.

  • 08.

    מוציאים, מגישים ואוכלים.

  • 09.

    בהצלחה ובתאבון!

הידעת?

העוף יוצא ברוטב מתקתק - לא מתוק מידי אלא טעם עדין של מתיקות, במידה ורוצים להמתיק יותר אפשר להוסיף עוד 2 כפות סילאן.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.