עוף בסיר אחד עם בצל, כרישה וצימוקים
תבשיל עוף בסיר אחד עם כרישה, בצל וצימוקים ברוטב מתקתק ועדין. מנה חגיגית, קלה להכנה, שממלאת את הבית בניחוחות מושלמים.

המרכיבים ל 4-6 מנות:
- שקית סנפרוסט כרישה חתוכה
- שקית סנפרוסט בצל קצוץ
- 4-6 כרעיים שלמים
- חצי כוס שמן זית
- חצי כוס צימוקים
- 1 מקל קינמון
- לרוטב -כפית וחצי מלח
- כפית וחצי מלח
- כפית פלפל שחור טחון
- כפית כורכום
- 8 כפות סילאן
- 2/3 כוס מים חמים
הוראות הכנה:
-
01.
מרכיבים:
-
02.
מחממים תנור על 185 מעלות פס עליון ותחתון ובאמצע מאוורר.
-
03.
את כל מצרכי הרוטב מערבבים בקערה עד שהכל אחיד.
-
04.
בסיר רחב שמים שקית סנפרוסט כרישה, שקית סנפרוסט בצל, שמן זית, צימוקים, מקל קינמון ומערבבים.
-
05.
מוסיפים את הרוטב והכרעיים ומערבבים הכל היטב.
-
06.
מניחים מעל נייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור למשך שעה ורבע.
-
07.
לאחר שעה ורבע מוציאים את הסיר ומורידים את הנייר כסף ונייר אפייה ומכניסים לתנור למשך שעה נוספת או עד שהכל מתקרמל והעוף רך ומקבל צבע זהוב שזוף.
-
08.
מוציאים, מגישים ואוכלים.
-
09.
בהצלחה ובתאבון!
הידעת?
העוף יוצא ברוטב מתקתק - לא מתוק מידי אלא טעם עדין של מתיקות, במידה ורוצים להמתיק יותר אפשר להוסיף עוד 2 כפות סילאן.