סנייה כרובית בטחינה
סנייה כרובית בטחינה בעשר דקות של עבודה! מתכון מנצח למנה ראשונה מושלמת על שולחן החג שלכם.

המרכיבים ל 3-4 מנות:
- שתי חבילות כרובית מוקפאת של סנפרוסט
- 15 עגבניות שרי חצויות
- רצועות קטנות מפלפל אדום אחד
- רצועות דקות מחצי בצל סגול
- שתי כפות שמן זית
- חופן צנוברים לא קלויים
- חצי כפית סומק
- כוס ורבע טחינה גולמית
- מיץ מלימון טרי אחד
- שתי כפיות שום כתוש
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- חצי כפית כמון
- כוס מים קרים
- מעט פטרוזליה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
נכניס את פרחי הכרובית של סנפרוסט לסנייה/מחבת/סוטאז/תבנית עגולה, נוסיף את חצאי עגבניות השרי, רצועות הפלפלים, רצועות הבצל ושמן הזית. נערבב היטב ונשטח בצורה אסתטית.
-
02.
נכין את הטחינה: בכלי עמוק נשים את כל מרכיבי הטחינה הרשומים מעלה ובעזרת מטרפה נערבב היטב עד לקבל טחינה סמיכה.
-
03.
ניצוק את כל הטחינה מעל לסנייה כרובית בנדיבות עד לכיסוי מלא של פרחי הכרובית.
-
04.
נפזר חופן צנוברים מעל ובערך חצי כפית סומק, נכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 30 דקות או עד שנבחין שצבע הסנייה זהוב ויפה.
טיימר מופעל
-
05.
נוציא מהתנור ונפזר פטרוזיליה טרייה קצוצה מעל לפני ההגשה.
-
06.
בהצלחה ובתאבון!