סנייה כרובית בטחינה

סנייה כרובית בטחינה בעשר דקות של עבודה! מתכון מנצח למנה ראשונה מושלמת על שולחן החג שלכם.

מאת: דוד גדג'
פרווה סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סיינה כרובית בטחינה

המרכיבים ל 3-4 מנות:

מרכיבים:
  • שתי חבילות כרובית מוקפאת של סנפרוסט
  • 15 עגבניות שרי חצויות
  • רצועות קטנות מפלפל אדום אחד
  • רצועות דקות מחצי בצל סגול
  • שתי כפות שמן זית
  • חופן צנוברים לא קלויים
  • חצי כפית סומק
לטחינה:
  • כוס ורבע טחינה גולמית
  • מיץ מלימון טרי אחד
  • שתי כפיות שום כתוש
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית כמון
  • כוס מים קרים
להגשה:
  • מעט פטרוזליה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    נכניס את פרחי הכרובית של סנפרוסט לסנייה/מחבת/סוטאז/תבנית עגולה, נוסיף את חצאי עגבניות השרי, רצועות הפלפלים, רצועות הבצל ושמן הזית. נערבב היטב ונשטח בצורה אסתטית.

  • 02.

    נכין את הטחינה: בכלי עמוק נשים את כל מרכיבי הטחינה הרשומים מעלה ובעזרת מטרפה נערבב היטב עד לקבל טחינה סמיכה.

  • 03.

    ניצוק את כל הטחינה מעל לסנייה כרובית בנדיבות עד לכיסוי מלא של פרחי הכרובית.

  • 04.

    נפזר חופן צנוברים מעל ובערך חצי כפית סומק, נכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 30 דקות או עד שנבחין שצבע הסנייה זהוב ויפה.

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 05.

    נוציא מהתנור ונפזר פטרוזיליה טרייה קצוצה מעל לפני ההגשה.

  • 06.

    בהצלחה ובתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.