מתכון מרק פלפלים ותפוחי אדמה עם גבינה בולגרית | השף הלבן

מרק פלפלים ותפוחי אדמה עם גבינה בולגרית

טעים וחמים. סלט ולחם כפרי על יד ויש לכם ארוחת ערב משביעה.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק פלפלים ותפוחי אדמה עם גבינה בולגרית
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל6:

  • 3 פלפלים קלויים גדולים (אפשר מצנצנת או מהמעדנייה)
  • 700 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 בצל קטן חתוך לרבעים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 6 כוסות מרק צח (אפשר מאבקה) או ציר ירקות מתובל היטב
  • 1 כף פפריקה מתוקה מעושנת
  • ½ כפית קורנית (טימין) מיובשת
  • ½ כפית פלפל שחור
  • קורט פפריקה חריפה
  • מלח לפי הטעם
  • 125 גרם גבינה בולגרית מעודנת 16% "פיראוס" מפוררת/מגוררת על מגררת גסה
  • 6 כפות גרעיני דלעת קלויים לעיטור

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את הירקות בסיר גדול. מוסיפים רוטב צ'ילי, מרק צח ותבלינים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 40-30 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    מרסקים את המרק בתוך הסיר בבלנדר מוט (או מעבירים לבלנדר רגיל) לתערובת חלקה. טועמים ומתקנים את התיבול (זכרו שהגבינה מלוחה). מסירים מהאש ומצננים 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים את הגבינה ומערבבים רק עד שהיא מפוזרת במרק בצורה אחידה. מגישים מיד עם גרעיני דלעת קלויים.טיפ: אם מכינים את המרק מראש, מוסיפים את הגבינה רק אחרי החימום מחדש.

הכנת? כאן מדרגים
(0)