פשטידת גבינות מגולגלת - אפרת ליכטנשטט | השף הלבן

פשטידת גבינות מגולגלת

פשטידת גבינות מגולגלת, הפשטידה הכי כיפית ושווה שאמא שלי מכינה לכל מסיבה.
עם חמישה מרכיבים ושני תבלינים! עלי סיגר, גבינות צהובות קשות וגבינה לבנה שמחברת את הכל.

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל6-8 מנות:

מרכיבים:
  • 1 חבילת עלי סיגר מופשרת (450-500 גרם)
  • 250 גרם גבינה לבנה תנובה
  • 500 גרם גבינות מגורדות* (אני שמתי: 200 גרם עמק מגוררת/פתיתים | 200 גרם קשקבל מגוררת | 100 גרם פרמזן מגוררת)
  • 1 כפית אורגנו
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס (180 מ״ל) חלב
גודל תבנית: תבנית בקוטר 24 ס״מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית בקוטר 24 ס״מ.

  • 02.

    בקערה גדולה שמים את כל הגבינות, מוסיפים שום ואורגנו ומערבבים.

  • 03.

    פורסים על משטח נקי עלה של סיגר ומניחים 3 כפיות מהתערובת בחלק התחתון של העיגול.

  • 04.

    מגלגלים לצורת סיגר ומניחים את העלה צמוד לדופן התבנית. חוזרים על הפעולה עם כל העלים כאשר כל פעם מניחים גליל בחפיפה של שליש עם הגליל הקודם ומהדקים היטב לדפנות התבנית.

  • 05.

    ממשיכים בצורת ספירלה עד למרכז התבנית.

  • 06.

    מערבבים את הביצים והחלב ומוזגים בעדינות בין הרווחים של הבצק.

  • 07.

    אופים כ-25 דקות או עד שהבצק מזהיב ויציב.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 08.

    מגישים חם.

  • 09.

    שינויים: אפשר להחליף לכל גבינה קשה שאתם אוהבים ויש לכם במקרר - פטה, בולגרית, גאודה, טריו.

הכנת? כאן מדרגים
(45)