קיש פטריות וכרישה עם פתיתי גבינה – פריך וטעים | השף הלבן

קיש פטריות וכרישה עם פתיתי גבינה

קיש פטריות וכרישה מוקרם

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קיש פטריות וכרישה עם פתיתי גבינה

המרכיבים ל 8 מנות/ תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ:

  • 1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים
  • 250 גרם פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות
  • 1 כרישה חתוכה לפרוסות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 4 ביצים
  • ½ חבילה (250 גרם) פתיתים מיוחדים לפיצה מסדרת קולקשן
  • ¼ כפית אגוז מוסקט מגורר
  • מלח
  • פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:

  • 02.

    מחממים תנור לחום גבוה (190 מעלות) ומשמנים את תבנית האפייה.

  • 03.

    במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית וצולים את פרוסות הכרישה עם מעט מלח כ-4 דקות עד שמזהיבות ומתרככות מעט.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    מוציאים את הכרישה ומניחים בצד.

  • 05.

    מוסיפים למחבת כף שמן זית ומטגנים על להבה גבוהה את הפטריות עם מעט מלח עד לאידוי כל הנוזלים.

  • 06.

    מעבירים לכלי אחסון ביחד עם הכרישה ומצננים במקרר.

  • 07.

    בקערה בינונית מערבבים את השמנת, הפתיתים המיוחדים והביצים, מתבלים בכפית מלח, אגוז מוסקט וקורט פלפל ומבשלים עד לקבלת נוזל אחיד.

  • 08.

    על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול התואם את גודל התבנית.

  • 09.

    מרפדים את תבנית הפאיבבצק ומהדקים היטב.

  • 10.

    מסדרים את הירקות בתפזורת על גבי הבצק, יוצקים מעל את הבלילה ואופים בתנור כחצי שעה או עד להזהבה.

הכנת? כאן מדרגים
(73)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.