קיש עגבניות ופטריות עם גבינת חמד
קיש צבעוני ומשמח המשלב בתוכו עגבניות שרי אדומות עם פטריות מטוגנות וגבינת חמד שמוסיפה מליחות בין ביס לביס.
המרכיבים ל8:
- מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
- 2 ביצים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות קמח
- 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
- 200 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח לבן
- 180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה
- סלסלת פטריות שמפיניון טריות
- 2 כפות שמן זית
- 3-4 שיני שום קצוצות דק
- 20 עגבניות שרי חצויות
- מלח לפי הטעם
- מעט פלפל שחור גרוס
- 100-150 גרם גבינת חמד 5% שומן פיראוס
הוראות הכנה:
-
01.
בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה ומלח ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.
-
02.
מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצר בצק.
-
03.
מאחדים את הבצק בידיים, עוטפים בנילון נצמד, משטחים ומקררים כחצי שעה במקרר.
-
04.
מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-3-4 מ"מ, ומרפדים את תבנית הקיש.
-
05.
דוקרים את הקלתית עם מזלג ומצננים במקפיא במשך 30 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מלית: חותכים את הפטריות לפרוסות בינוניות.
-
07.
מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הפטריות עד שהן מזהיבות. מוסיפים שום וממשיכים לטגן עוד כדקה.
-
08.
מסירים מהאש ומוסיפים פנימה עגבניות חצויות, מלח ופלפל לפי הטעם.
-
09.
מצננים את המלית לטמפרטורת החדר.
-
10.
מניחים את המלית בתוך הקלתית הקפואה ומפזרים מעל קוביות גבינת חמד.
-
11.
בקערה נפרדת טורפים יחד את כל מרכיבי הרויאל ויוצקים על גבי הקלתית בזהירות.
-
12.
מפזרים בצל ירוק מעל הכל.
-
13.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
14.
אופים את הקיש במשך כ-35-45 דקות או עד שהבצק מזהיב והבלילה מתייצבת.
טיימר מופעל
-
15.
מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים לצד סלט ירוק.