מתכון קיש חציל וגבינות | השף הלבן

קיש חציל וגבינות

קיש על בסיס בצק פריך עם שילוב נפלא של תערובת גבינות עשירה וחציל צלוי

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קיש חציל וגבינות

המרכיבים ל 8 מנות:

  • מעט פלפל שחור טחון
  • 5 ענפי טימין עדינים חתוכים גס מאוד, ללא השורש
לבצק:
  • 1 חבילה קטנה של קמח תופח
  • 200 גרם חמאת תנובה מרוככת
  • 1 גביע יוגורט "יופלה" של תנובה בטעם טבעי, קר
  • קורט מלח
למילוי:
  • 1 חציל קטן
  • 1 גביע קוטג' תנובה 5%
  • 1 גביע "גבינה של פעם" של תנובה
  • 1 גבינה לבנה 5% של תנובה
  • 1 כוס פתיתי עמק למאפים של תנובה
  • 100 גרם גבינת פיראוס צפתית מגורדת גס
  • 1/2 חצי כוס גבינת "גלעד קצ'קבל" של תנובה מגורדת דק
  • 2 ביצים
  • 1 כף שטוחה של קמח תופח
  • 2 קורט מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-170 מעלות.

  • 02.

    מעבדים את כל מוצרי הבצק לבצק אחיד, יוצרים כדור ומעבירים לחצי שעה למקרר.

  • 03.

    מרפדים תחתית תבנית עם הבצק ובעזרת מזלג מחוררים בעדינות את הבצק.

  • 04.

    אופים 5 דקות ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    צולים ומרככים את החציל מעל אש גלויה, מצננים, קולפים וקוצצים גס.

  • 06.

    מערבבים את חומרי המילוי והחציל לבלילה אחידה ויוצקים מעל הבצק.

  • 07.

    מפזרים את ענפי הטימין ואופים בתנור כ-30 דקות עד להשחמה קלה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(57)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.