מתכון קיש בצל ירוק וכרישה עם שמנת וגבינה | השף הלבן

קיש בצל ירוק וכרישה עם שמנת וגבינה

מאפה בצק פריך המשלב בצל ירוק וכרישה עם שמנת וגבינה. מתכון נהדר ועשיר לארוחה חלבית

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
קיש בצל ירוק וכרישה עם שמנת וגבינה

המרכיבים ל תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 180 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 חלמון ביצה
  • 3 כפות מים קרים
למלית:
  • 1 מכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 3 כרישות פרוסות דק (רק החלק הלבן)
  • 2 כוסות בצל ירוק קצוץ
  • 1/4 כוס שמיר קצוץ
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות טימין
  • 250 גרם גבינת קולאז’ מסוג קצ’קבל (גלעד) מגוררת דק
  • 150 גרם גבינת נפוליאון בטעם טבעי
  • 100 גרם גבינת תנובה 5%
  • 100 גרם פתיתי עמק למאפים מסדרת השף הלבן
  • 200 מ"ג קרם פרש
  • 3 ביצים
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כף קמח

הוראות הכנה:

  • 01.

     מכניסים למיכל מעבד מזון המצוייד בלהב פלדה את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים לתערובת פירורית, מוסיפים את החלמון ומים לפי הצורך ומעבדים מספר שניות לקבלת בצק אחיד.

  • 02.

    צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה

  • 03.

     מרדדים את הבצק על משטח מקומח בעזרת מערוך מקומח לעלה בקוטר כ-30 ס"מ, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. מחוררים את הבצק במספר מקומות ושומרים כשעה במקרר.

  • 04.

    מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

  • 05.

    ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את הכרישה ומטגנים תוך כדי בחישה כ-10 דקות. מוסיפים את עשבי התיבול ומטגנים 3 דקות נוספות. מסירים מהאש ושוטחים מעל הבצק.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    מגרדים את גבינת הקולאז’ קשקבל (גלעד).

  • 07.

    שמים בקערה את הגבינות, הקרם פרש, השמנת לבישול והביצים. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הקמח ומערבבים. יוצקים לתבנית.

  • 08.

    אופים כ-45 דקות על המדף התחתון של התנור עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור ממתינים 20 דקות, פורסים למנות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(250)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.