מתכון קיש בצל ירוק וכרישה עם שמנת וגבינה | השף הלבן

קיש בצל ירוק וכרישה עם שמנת וגבינה

מאפה בצק פריך המשלב בצל ירוק וכרישה עם שמנת וגבינה. מתכון נהדר ועשיר לארוחה חלבית

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
קיש בצל ירוק וכרישה עם שמנת וגבינה

המרכיבים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 180 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 חלמון ביצה
  • 3 כפות מים קרים
למלית:
  • 1 מכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 3 כרישות פרוסות דק (רק החלק הלבן)
  • 2 כוסות בצל ירוק קצוץ
  • 1/4 כוס שמיר קצוץ
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות טימין
  • 250 גרם גבינת קולאז’ מסוג קצ’קבל (גלעד) מגוררת דק
  • 150 גרם גבינת נפוליאון בטעם טבעי
  • 100 גרם גבינת תנובה 5%
  • 100 גרם פתיתי עמק למאפים מסדרת השף הלבן
  • 200 מ"ג קרם פרש
  • 3 ביצים
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כף קמח

הוראות הכנה:

  • 01.

     מכניסים למיכל מעבד מזון המצוייד בלהב פלדה את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים לתערובת פירורית, מוסיפים את החלמון ומים לפי הצורך ומעבדים מספר שניות לקבלת בצק אחיד.

  • 02.

    צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה

  • 03.

     מרדדים את הבצק על משטח מקומח בעזרת מערוך מקומח לעלה בקוטר כ-30 ס"מ, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. מחוררים את הבצק במספר מקומות ושומרים כשעה במקרר.

  • 04.

    מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

  • 05.

    ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את הכרישה ומטגנים תוך כדי בחישה כ-10 דקות. מוסיפים את עשבי התיבול ומטגנים 3 דקות נוספות. מסירים מהאש ושוטחים מעל הבצק.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    מגרדים את גבינת הקולאז’ קשקבל (גלעד).

  • 07.

    שמים בקערה את הגבינות, הקרם פרש, השמנת לבישול והביצים. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הקמח ומערבבים. יוצקים לתבנית.

  • 08.

    אופים כ-45 דקות על המדף התחתון של התנור עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור ממתינים 20 דקות, פורסים למנות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(250)