קיש בצל ירוק וכרישה עם שמנת וגבינה
מאפה בצק פריך המשלב בצל ירוק וכרישה עם שמנת וגבינה. מתכון נהדר ועשיר לארוחה חלבית
המרכיבים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:
- 2 כוסות קמח
- 180 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
- 1/2 כפית מלח
- 1 חלמון ביצה
- 3 כפות מים קרים
- 1 מכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
- 80 גרם חמאת תנובה
- 3 כרישות פרוסות דק (רק החלק הלבן)
- 2 כוסות בצל ירוק קצוץ
- 1/4 כוס שמיר קצוץ
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות טימין
- 250 גרם גבינת קולאז’ מסוג קצ’קבל (גלעד) מגוררת דק
- 150 גרם גבינת נפוליאון בטעם טבעי
- 100 גרם גבינת תנובה 5%
- 100 גרם פתיתי עמק למאפים מסדרת השף הלבן
- 200 מ"ג קרם פרש
- 3 ביצים
- מלח, פלפל שחור טחון טרי
- 1 כף קמח
הוראות הכנה:
-
01.
מכניסים למיכל מעבד מזון המצוייד בלהב פלדה את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים לתערובת פירורית, מוסיפים את החלמון ומים לפי הצורך ומעבדים מספר שניות לקבלת בצק אחיד.
-
02.
צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה
-
03.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח בעזרת מערוך מקומח לעלה בקוטר כ-30 ס"מ, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. מחוררים את הבצק במספר מקומות ושומרים כשעה במקרר.
-
04.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
-
05.
ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את הכרישה ומטגנים תוך כדי בחישה כ-10 דקות. מוסיפים את עשבי התיבול ומטגנים 3 דקות נוספות. מסירים מהאש ושוטחים מעל הבצק.
טיימר מופעל
-
06.
מגרדים את גבינת הקולאז’ קשקבל (גלעד).
-
07.
שמים בקערה את הגבינות, הקרם פרש, השמנת לבישול והביצים. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הקמח ומערבבים. יוצקים לתבנית.
-
08.
אופים כ-45 דקות על המדף התחתון של התנור עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור ממתינים 20 דקות, פורסים למנות ומגישים.
טיימר מופעל