קיש אנטיפסטי בקרם גבינות
שילוב מאתגר של מבחר ירקות וגבינות ובצק קריספי ליצירת קיש משובח קרוב לשלמות
המרכיבים ל10 מנות תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:
- 3/4 1 כוסות קמח
- 130 גרם חמאת קרה תנובה חתוכה לקוביות
- 1/4 כפית מלח
- 2 חלמונים
- 3 כפות מים קרים
- 2 חצילים קלופים וחתוכים לרצועות
- 3 זוקיני חתוכים לרצועות
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
- שמן לטיגון חצי עמוק
- 2 פלפלים אדומים קלויים חתוכים לרצועות
- 2 פלפלים צהובים קלויים חתוכים לרצועות
- מלח
- פלפל שחור
- 3/4 כוס עשבי תיבול קצוצים (עירית, ריחן, טימין, שמיר)
- 250 גרם גבינת תנובה 5% או 9%
- 150 גרם גבינת קולא’ז מסוג קצ’קבל מגוררת
- 100 גרם גבינת פיראוס מסוג פטה מפוררת
- 1 גביע שמנת תנובה של פעם
- 4 ביצים
- 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
- מלח
- פלפל שחור
- 3 כפות קמח
הוראות הכנה:
-
01.
שמים במעבד מזון קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית.
-
02.
מוסיפים חלמונים ומים ומעבדים מספר שניות לקבלת כדור בצק.
-
03.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעתיים.
-
04.
מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה מקומחים,מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות.מקררים.
-
05.
מטגנים את החצילים, הזוקיני והפטריות, כל ירק בנפרד, עד להזהבה.מניחים על נייר סופג לספיגת עודף השמן.רצוי להחליף את הנייר מספר פעמים.
-
06.
מסדרים את הירקות המטוגנים והקלויים על הבצק,מתבלים במלח ופלפל וזורים מעל את עשבי התיבול.מחממים תנור לחום בינוני גבוה (180 צ.).
-
07.
שמים במעבד מזון את כל המרכיבים לקרם גבינות ומעבדים דקה.יוצקים לתבנית מעל הירקות. אופים 45 דקות עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור וכעבור 30 דקות פורסים למנות ומגישים. הנה גם מתכון לאנטיפסטי ירקות אפויים בתנור
טיימר מופעל