פשטידת ברוקולי וגבינות
פשטידה צמחונית עשירה בביצים ובגבינות, שיכולה לשמש כמנה עיקרית בארוחה
המרכיבים ל8 מנות:
- 1 שקית (600 גרם) מיני ברוקולי מוקפא סנפרוסט
- מעט שמן זית לשימון התבנית
- 2 כפות קמח מצה (או קמח תירס לפולנטה)
- 2 כפות עלי נענע קצוצים דק
- 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
- 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 5 ביצים גדולות
- קליפה מגוררת מלימון גדול
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כפית גדושה פלפל לימוני (תערובת תבלינים) או ½ כפית פלפל שחור גרוס דק
- 1 כפית מלח
- 200 גרם עגבניות שרי קטנות
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים את הברוקולי (עלהשיש או 6 דקות במיקרוגל). משמנים כלי חסין־חום עגול בקוטר 24-22 ס"מ (אותבנית אחרת ששטחה דומה) במעט שמן זית וזורים קמח מצה על תחתיתו ועל דופנותיו.מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתכניתטורבו).
טיימר מופעל
-
02.
בקערה גדולה מערבבים יחד ברוקולי,נענע, גבינת נפוליאון, שלושה־רבעים מכמות הפרמזן, ביצים, קליפת לימון, מיץ לימוןותבלינים.
-
03.
חוצים 6 עגבניות שרי וחותכים את השארלרבעים. מוסיפים את הרבעים לתערובת הברוקולי ומערבבים. מעבירים את התערובת לכליחסין־החום. מסדרים למעלה את עגבניות השרי החצויות. אופים במשך 30 דקות. זורים עלהפשטידה את פתיתי הפרמזן השמורים ואופים במשך 35-25 דקות עד שפני הפשטידה מקבליםגוון חום־זהוב ומרכז הפשטידה מתייצב. מצננים 15 דקות לפני החיתוך.
טיימר מופעל